Arkiver

Året der næsten er gået


Hverdagen, Håndarbejde, Oplevelser.

Imens min Skat og jeg spise vores lækre nytårsaftens menu, talte vi lidt om alt det, vi har nået både i fællesskab samt hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og femmest mindes vi alle de mange virkelige gode ture, vi har nået at være på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sommerferie, hvor vi godt nok ikke nåede til Jylland, som vi ellers havde planlagt, da vejret ikke rigtigt inviterede til udendørsaktiviteter, men hvor vi dog trods alt nåede at opleve og se et hjørne af Søndermarken samt hele Zoologisk Have, en guidet tur med Sagafjord, Fjordcentret samt Jyllinge Havn, resten af Middelalder befæstningen rundt om Stege, Empirigården i Stege, Stege Havn samt Stege Kirke.

Før vores sommerferie nåede vi at besøge Biler og Racing på Carlsberg, Fortællefestivalen i Sagnlandet Lejre, Roskilde Klosters Have, Roskilde Bibliotekshave, Roskilde Museum, Tueholmsøen, Frederiksborgs Slotshave, Næstved Familie Zoo, Nordsjællands Tropefuglepark og Zoo, Esrum Sø samt Odsherred Zoo, og efter vores sommerferie nåede vi at besøge et hjørne af Søndermarken samt hele Zoologisk Have, som vi for øvrigt også nåede at besøge til Halloween.

Dertil kommer, at vi i løbet af sommeren nåede at deltage i flere spændende byvandringer i Roskiles centrum samt en enkelt rundtur på Roskilde Universitets Center. Vi nåede også at besøge Tivoli både i sommers, i september, hvor vi deltog i en guidet rundtur i den gammel have samt en guidet tur foran Tivolis Akvarium, til Halloween samt til jul.

Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, vi har nået at opleve i løbet af hele indeværnede år, og vi glæder os begge to til, at vi forhåbentligt får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til det i løbet af det nye år.

Forrige år blev året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående. Selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, der har vist sig at være mere end god for både mit helbred samt mig og i stedet for at søge ud på arbejdsmarkedet igen, forblev jeg hjemmegående i hele indeværende år. Hvilket jeg for øvrigt regner med at være det meste af om ikke hele næste år også, hvis vi ellers kan få vores økonomi til at hænge bare nogenlunde fornuftigt sammen med kun en indtægt.

Det har nu været skønt, at jeg i indeværende år ikke har skulle diskutere med hverken en uforstående arbejdsgiver eller diverse kogelgaer, hvorvidt jeg rent faktisk har været berettiget til at blive hjemme både på grund at min svage højre ankel samt ømme højre hæl, min svimmelhed med mere.

Det er meget muligt, at jeg ikke har haft arbejde i år i hvert fald ikke lønnet arbejde, men til gengæld har min Skat været ved at knogler sig selv mere eller mindre halvt ihjel med alle de mange meget store arbejdsopgaver med meget korte deadline, han har haft i hele indeværende år. Derfor har det også været godt for os begge to, at jeg har været fuldtids hjemmegående. For så har jeg kunne tage mig af det meste af det huslige i løbet af arbejdsugene, så vi har kunne bruge weekendene til at hygge os sammen samt måske få nogle gode nogle på opleveren.

På grund af den store arbejds byrde, min Skat har lidt under i hele indeværende år, har han også mere eller mindre hele året været træt og uoplagt, når han endelig har kunnet holde fri, lige som han desværre har haft diverse belastningsskader.

Dog har vi trods alt været heldige, for det er jo ikke noget alvorligt og alle dem, der står os nærmest, har været og er raske samt sunde. Sådant noget vil jeg altså gerne have lov til at glæde mig over også selv om jeg kun alt for godt ved, at der meget hurtigt kan blive ændret på det.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft mere overskud og dermed også mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde og andre former for kreative udfoldelser… men jeg indrømmer hellere end gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2010 rent faktisk har nået at fremstille ikke mindre end 423 forskellige små og store ting, hvilket svarer til et totalt forbrug af 5.302 gram garn, 115 gram stof samt 271 gram øvrige materialer.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejds projekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, jeg har brug til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

Nu er der stort set ikke ret mange minutter tilbage af indeværende år og lige om lidt så tager vi hul på er helt nyt år, der forhåbentligt bliver et rigtigt godt et af slagsen.