Arkiver

Jordens dag


Hverdagen.

For ti år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg denne artikel om Jordens dag, som jeg her vil bringe et lille udklip fra …

For at gøre opmærksom på verdens mere og mere tiltagende miljøproblemer startede man traditionen med Jordens Dag op i USA den 22. april 1970, hvilket er årsagen til, man lige siden har markeret Jordens Dag på netop denne dato hver år.

I Danmark blev der taget forskellige former for initiativer i forbindelse med Jordens Dag i løbet af 1980erne og nogle af disse initiativer blev genoptaget i slutningen af 1990erne.

Hele grundideen bag Jordens dag er, at vi alle som en denne ene dag om året skal stoppe op samt tænke over, om vi nu rent faktisk også gør nok for at medvirke til vi allesammen får en fremtid uden de helt store miljømæssige problemer samt om vi er i stand til at ændre så meget på vores vaner, at vi helt kan undgå at disse miljømæssige problemer opstår.

Bortset fra, jeg synes, det er noget, vi alle som en burde handle ud fra i det daglige og ikke kun en gang om året, så er det jo en virkelig god ide. For vi skal alle som en huske på, at når det gælder miljøet … så skal man altid huske at tænke globalt samt sørger for at handle lokalt.