Arkiver

Lidt torsdag morgen brok


Hverdagen.

Min meget mildt skrevet meget trætte Skat er lige kørt hjemmefra og jeg har det mere end dårligt med at sende ham af sted. For han har stort set ikke sovet i nat, da jeg har holdt ham vågen med mit hosteri. Dertil kommer, at han i forvejen er meget ophængt på sit arbejde på grund af en meget stor opgave med en meget kort deadline, der simpelhen bare skal være færdigt til tiden og meget gerne før den aftalte tid. Så der er ikke noget at sige til, at min Skat er rigtigt træt lige for tiden.

Selv hoster jeg mere eller mindre konstant. Den helt sikkert ret så banale luftvejs infektion, som jeg har redet mig, har nemlig endnu en gang sat sig rigtigt godt til rette inde i mig, hvilket har bevirket, at det har udviklet sig til en rigtigt sejlivet omgang falsk strubehoste.

Det sidste kan jeg så takke mine "meget kærlige og helt sikkert meget omsorgsfulde" forældre for. For på grund af deres totale mangle på tankevirksomhed og især deres topegoisme, voksede jeg op i noget, der meste af alt meget kort kan beskrives som en muggen og fuldstændige tilrøget storsten. Hvilket desværre har ødelagt mine luftveje og gjort dem mere sarte og modtagelige end gennemsnittets.

Det er simpelhen for dårligt, men jeg, der aldrig nogensiden i hele mit liv har røget så meget som bare et eneste hiv af en cigaret eller af nogen som helst anden form for tobak, har luftveje, der er mere ødelagte af røg end langt de fleste storrøgers luftveje er.

Så folk, der ryger, skal bestemt ikke tror, at jeg kan finde bare en minimal brugbar undskyldning for, at de udsætte alle i deres omgivelser for en kæmpe stor sundhedsrisiko, bare fordi de selv mentalt set endnu ikke er vokset ud af fosterstadiet og de derfor stadigvæk har behov for at have noget i munden i form af deres forbandende ligkistepinde.

Faktisk vil jeg gå så langt som til at skrive … at personer, der ryger, skulle lige på stedet frakendes deres ret til at blive og være forældre, der de udgør en kæmpe sundhedsrisiko for alle levende væsener i deres omgivelser. For en ting er, at de ødelægger deres eget heldbred, og det er de selvfølgeligt i deres fulde ret til at gøre – de kan ryge af helvede til, hvis det er det, de ønsker at gøre, men de ødelægger også andres heldbred og der har de bestemt ingen ret til at gøre.

De har selv valgt at ryge og selvfølgelig skal vi andre pænt respektere deres valg, imens de ikke behøver at respektere vores andres valg, når vi har valgt ikke at ryge. For vi skal da selvfølgeligt bare pænt finde os i deres sundhedsskadelig røg, når de ikke kan undvære deres osende ligkistepinde.