Arkiver

Håndarbejdsmesse = Årets 12. ups ! + nye ænder


Hverdagen, Oplevelser, Ænder.

Som aftalt mødtes Wivi og jeg på Roskilde station, hvorfra vi så gik ad Jernbanegade, Ringstedgade samt Rådmandshaven til Møllehusvej, hvor Roskilde Kongrescenter …

2007/10/06/001.jpg

… ligger. Det danner i denne weekend rammen om "Håndarbejdsmessen – i tråd med tiden", som vi skulle besøge. Vi startede med at købe billetter, de kostede 60,00 koner per styk, og derefter gik vi først de to udstillingshaller igennem, hvor vi kiggede på alle de mange spændende tilbud, som de handlene have at byde på. Så gik vi op på første sal, hvor vi så udstilligerne "Håndarbejde med huller i" samt "Patchwork inspireret af Linne", før vi gik ned og gik en runde i begge udstillingshaller igen og denne gang for at handle lidt ind.

😉

Jeg kom til at købe … disse hæklenåle …

2007/10/06/013.jpg

… som kostede 20,00 kroner stykket. Jeg ville have haft dem i samme farve par-vis – det vil sige nummer 3,0 og 3,5 i en farve, nummer 4,0 og 4,5 i en anden farve samt nummer 5,0 og 5,5 i en tredje farve, men da det ikke var muligt, blev de fem af dem købt i lilla og den sidste gul, da der ikke var flere tilbage af den størrelse i lilla og der var flere af de andre størrelser, som ikke kunnes fået i gult. Jeg glæder mig til at prøve, om jeg mon kommer til at hækle bedre med disse nåle.

😉

Jeg kom også til at købe fire af denne nitte …

2007/10/06/012.jpg

… som kostede 6,00 kroner per styk. Jeg vil bruge dem som knap for eksempel til at lukke en takse med eller i en bluse eller kjole, hvor der kun skal bruges en knap i halsen.

Til slut kom jeg også til at købe tre meter af dette stof …

2007/10/06/014.jpg

… og vi lige skal have et nærbilled af et af motiverne …

2007/10/06/015.jpg

… det er 110,00 centimeter bredt og det kostede 65,00 kroner per meter. Endnu har jeg ikke fundet ud af, hvad jeg vil bruge dette stof til, men jeg har allerede en god håndfuld ideer, da jeg både kan se nogle søde betræk til sofapuderne i "min" sofa og en let sommerkjole syet af dette stof. Så til at starte med, vil jeg vaske og stryge stoffet, før jeg lægger det på lager, hvor det så kan ligge og hygge sig, indtil jeg har bestemt mig for, hvad det skal bruges til.

😉

Da vi ( læs: jeg ) var færdige med at handle ind, så vi lige de to små udstillinger "Seriøst strik … for sjov" samt "Frie broderier fra Bohuslän", før vi bleve enige om, at nu havde vi vist nok set alt det, vi gerne ville se.

Da vi kom udenfor igen, skulle jeg lige have et billed af dette syn …

2007/10/06/002.jpg

… før vi gik ad Møllehusvej, Rådmandshaven samt Ringstedgade ind til Skomagergade. Vi forsatte op ad Skomagergade, hvor vi både kigge på vinduer samt besøgte diverse butikker på vores vej op mod Stændertorvet, hvor jeg hos en af "lopperne" kom til at købe denne lille glas and …

2007/10/06/010.jpg

… som kostede en rund femmer, derfra tog vi også lige Algade, hvor vi også lige dels så på vinduer og dels fik besøgt en lille håndfuld butikker, før vi gik hjem til mig, hvor min Skat sad og ventede på os. Han havde brugt ventetiden til dels at støvsuge hele lejligheden og dels til at se "Formel 1" i fjernsynet.

🙂

Vi brugte alle tre eftermiddagen på at snakke og Wivi prøvede på at lære os, hvordan man fremstiller ponponer, men de blev ikke særlig gode. Så vi blev enige om, at de nok ikke skal fremstilles af bonuldsgarn.

😉

Min Skat gik i køkkenet og tilberedte noget dejligt aftensmad til os, som vi spiste, og imens solen …

2007/10/06/003.jpg

… så småt begyndte at gå ned, fik vi lige aflivet opvasken, så vi kunne gøre os klar til, at vi kunne køre Wivi hjem.

Så vi begyndte at køre mod Fakse, imens solen …

2007/10/06/005.jpg

… for alvor gik ned. Jeg havde ikke troet, at dette billed …

2007/10/06/007.jpg

… ville blive så godt. For det er taget ud af den ene siderude, imens vi kørte hen over broen over Holbækmotorvejen.

🙂

Klokken var cirka 19:45, da vi ankom til Fakse. Vi fulgte lige Wivi ind og så blev der udvekslet poser. Wivi havde to små pakker til mig. Den ene af disse to pakker indeholdte to skønne ting, som hun har købt til mig, da de var i Prag.

🙂

Dels denne kønne blomst …

2007/10/06/011.jpg

… som er fremstillet helt i glas ( jeg håber på, at hvis jeg passer rigitgt godt på den, så holder den nok min tid ud ) og dels dette søde træ ophæng …

2007/10/06/009.jpg

… som kommer til at have en fast plads på mine troldegrene inde i stuen.

Den anden pakke indeholdte denne keramik and …

2007/10/06/008.jpg

… som hun havde købt i den lokale planteskole, sidste gang de besøgte den. Hele tre nye ænder på den dag – jubiii …

🙂

Vi fik lige lynhurtigt set på nogle af de mange skønne ting, som Wivi får strikket til den lokale "nørkleklub" ( de fremstillet strikket og syet børnetøj i størrelse 0-14 år, som bliver sendt ud til diverse områder i hele verden, hvor der er akurt brugt for hjælp, det kan for eksempel være på grund af en naturkatastrofe, krig eller andre ubehagligheder ) og hun viste mig det sidste nye garn, som hun havde fået af en bekendt til at strikke endnu mere tøj af til nørkleklubben. Dog havde hun holdt dette garn …

2007/10/06/016.jpg

… til side, hvis jeg ville have det. Jo tak … jeg har også allerede fundet ud af, hvad det skal bruges til. Så nu skal jeg bare lige i gang med de projekter.

🙂

Efter en halv times tid i Fakse kørte vi hjem til Roskilde igen. Vi er begge to godt trætte og det tror jeg også, at Wivi er, men det har vært en hyggelig dag og jeg håber, at vi kommer til at gøre det om en anden gang.

🙂