Arkiver

Dagens frokost …


Hverdagen, Mad, Oplevelser.

Min elskede Skat og jeg gik tilbage til vores lille bil, hvor vi hentede vores medbragte madpakker samt vores vandflasker og derefter gik vi hen til det lille haveanlæg på hjørnet af Kronborgvej samt Allégade, der er anlagt rundt om den danske billedhugger Rudolph Tegners statuegruppe Danserindebrønden …

2022/06/16/3601.jpg

… den blev fremstillet på bestilling af brygger og kulturmæcen Carl Jacobsen, der ønskede at sætte et monument for Den Kongelige Ballet, der skulle vise de tre danserinder Grethe Ditlevsen, Elna Jørgen-Jensen samt Emilie Smith.

Statuen viser tre unge piger, der glædesdanser på kanten af en brønd …

2022/06/16/3602.jpg

… og den blev oprindelig opsat i Parterrehaven ved Rosenborg Slot i Kongens Have i København, hvor den blev officielt afsløret den 6. juni 1913. Arkitekten Hack Kampmann tegnede Danserindebrøndens bassin.

I 1915 blev Danserindebrønden flyttet fra Parterrehaven ved Rosenborg Slot til plænen ved Sølvgade i Kongens Have. Rudolph Tegner var dog stadigvæk utilfreds med placeringen i Kongens Have og han tog derfor initiativ til, at Danser- indebrønden i oktober 1933 blev flyttet til Helsingør, hvor den blev placeret på hjørnet af Kronborgvej samt Allégade i et omgivende haveanlæg, der blev udført af landskabsarkitekten G. N. Brandt. I 1941 blev monumentet så flyttet endnu en og forhåbentlig allersidste gang, da det blev rykket 25 meter til sin nuværende plads i forbindelse med en udvidelse af Helsingør Skibsværft.

Imens Piv skrev en sms til Pivline samt surfede lidt på internettet …

2022/06/16/3603.jpg

… nød min elskede Skat og jeg vores frokost, der for mit vedkomme bestod af …

2022/06/16/3604.jpg

… to skiver sønderjyskrugbrød med et meget tyndt lag smør samt en halv krebinet, der blev pyntet med lidt groft salt.