… kogte kartofler, kogte porrer, der er pyntet med lidt friskkværnet peber, kogt hamburgerryg samt nogle skiver rugbrød.
Aftenens menu …
Hverdagen, Mad.
… kogte kartofler, kogte porrer, der er pyntet med lidt friskkværnet peber, kogt hamburgerryg samt nogle skiver rugbrød.
… to skiver sønderjyskrugbrød med et meget tyndt lag smør samt kogt skinke.
Da jeg handlede ind hos Fakta i Østervangs Centret, lod jeg mig friste til at købe en sort velour dug, der er fremstillet af 100% polyester, med hvide spøgelser og orange græskar …
… den måler 250,00 x 150,00 centimeter samt kostede 45,00 kroner og det er min mening, at jeg vil bruge stoffet til en kjole samt en nederdel til mig selv.
Nu er det to år, 22 uger samt seks døgn siden, min Skat og jeg fandt Poul halvt liggende og halvt siddende på en taburat i hans køkken og det eneste vi kunne gøre var at konstatere, at han var død.
Mit indre er stadigvæk et stort totalt kaos, da jeg både er fyldt helt op samt fuldstændigt tømt for følelser og jeg kan slet ikke finde mig selv, selv om jeg godt ved, at jeg findes et eller andet sted midt alt dette kaos.
… to skiver sønderjyskrugbrød med et meget tyndt lag smør samt to minifiskefrikadeller, der er pyntet med lidt friskklippet karse.
For 23 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Sankt Gallus Dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …
I går var det Sankt Hedvigs dag og i dag er det Sankt Gallus dag og lige som man ikke ved ret meget om Sankt Hedvig, så ved man heller ikke ret meget om Sankt Gallus udover at han blev født i Irland, at han var klostergrundlægger, at han levede som munk i Mellemeuropa samt at han døde omkring år 635.
I det gamle danske bondesamfund forbandt bønderne Sankt Helvigs dag og Sankt Gallus dag med følgende varsler “Er Hedvig våd og Gallus tør, så kan man så rug i både mose og kær” samt “Hvis det regner på Gallus, må man så korn ( læs: rug ) på knolde“.
Officielt varer efteråret jo ganske lige som året tre øvrigt årstider tre måneder, da man plejer at sige, at efteråret begynder den 1. september samt slutte den 30. november. Dermed varer efteråret 91 dag.
Da vi i dag er nået til søndag den 16. oktober 2022, betyder det så, at vi i dag i hvert fald ifølge kalenderen officielt er kommet igennem dette efterårets første halvdel samt at vi i dag tager hul på dette efterårets sidste halvdel eller skrevet på en anden måde … vi er nu nået lige præcist halvvejs igennem årets efterår.
🙂
Nu ved jeg så udemærket godt, at efteråret ikke har en kalender samt at det ikke hverken ankommer til eller forsvinder igen fra vores breddegrader på en bestemt dato hvert år, men jeg er bare så tilpas naiv, at jeg håber på, at når indeværende efterår var relativ længe om at ankomme til vores breddegrader, at vinteren så også vil ankomme til vores breddegrader relativt sent i år samt at det allerede med længelse ventet forår ankommer til vores breddegrader relativt tidligt næste år, så vi dermed får en både meget kort samt især meget mild vinter.