Allerede da vi kørte forbi Kalvehave Kirke på vej til Møn og Geo Centret Møns Klint, talte vi om, at der måtte være en meget smuk udsigt til Dronning Alexandrines bro imellem Sjælland og Møn fra pladsen foran kirken. Især fordi man jo næsten altid har sørget for at bygge byernes kirke på områdets højsete sted og dermed er der som reglen en god udsigt fra kirkens plads.
Så da vi kørte hjemad, blev vi enige om, at vi lige ville prøve at finde ud af, om Kalvehave Kirkegård stadigvæk var åben og var den det, skulle vi besøge den, så vi kunne fotografere nogle forhåbentligt flotte billede af Dronning Alexandrines bro imellem Sjælland og Møn derfra.
Det viste sig, at Kalvehave Kirkegård var åben, men at Kalvehave Kirke var aflåst, så vi måtte nøjes med at beundre den udefra …
… da vi gik forbi den hen til indersiden af Kirkegårds mur…
… hvorfra der var en hel fantastik flot udsigt ud over Ulvsund, Dronning Alexandrines bro, der forbinde Møn med Sjælland, samt Stege Bugt …
Vi stod længe, imens vi både beundrede og fotograferede den meget smukke udsigt, før vi på vores vej tilbage til bilen så lidt næremere på Kalvehave Kirkegård …
… og den store hvidkalkede romanske Kalvehave Kirke …
… der er bygget af teglsten. Den blev opført i perioden fra 1225 til 1275. Det vil sige, dens tårn kom nu først til i perioden fra 1475 til 1525, dens sidekapel blev opført i 1652 og dens sakristi i 1863.
Kalvehave Kirke har haft status som en såkaldt markedskirke for en middelalderlig handelsplads, og den er i dag trukket fri af landsbyen. For den er stort set fritliggende, da den kun har præsteboligen tæt på. Præsteboligen er i lighed med kirken hvid, hvilket giver et godt samspil.
Kalvehave Kirkegård er flot flankeret af nogle ganske få store træer, hvilket harmonerer fint med landskabets store åbne vider, og på grund af den sparsomme beplantning er der en fin udsigt ud over det omkringliggende landskab samt vandet.
🙂
Peter har også skrevet om vores besøg på Kalvehave Kirkegård og man kan se de billeder, han tog under besøget, her.