Arkiver

Botanisk Museum


Oplevelser.

Når nu vi var i Botanisk Have på et tidspunkt, hvor Botanisk Museum …

2007/08/04/211.jpg

… som ligger i Gothersgade nummer 13 i København, havde åbent, blev vi enige om, at vi lige så godt kunne besøge det.

🙂

Botaniks Museum er en af Københavns lidt særegnede perler. Museet ligger ved Botanisk Haves hovedindgang op mod Nørreport Station og det er kun åbent for offentligheden i forbindelse med diverse særudstillinger.

2007/08/04/203.jpg

Botanisk Museum er først og fremmest et sted, som tager vare på materiale til botanisk forskning. For eksempel er det her, man finder Danmarks største herbarium samt den nyeste og mest detaljerede viden om planter fra hele verden.

Botanisk Museum er kun åbent for offentligheden en gang om året ( som reglen plejer det at havde åbent fra midten af maj og frem til og med efterårsferien ), hvor det slå sine døre …

2007/08/04/212.jpg

… op for en udstilling om et udvalgt botanisk emne.

Årets særudstilling hedder "Fra Linné til stregkoder" og den handler om den svenske forfatter og naturforsker Carl von Linné og hans arbejde med at klassificere alle dyr og især planter.

Og sikkert et stort, flot og detaljeret stykke arbejde, som han har udført. Hans arbejde er den dag i dag grundlaget for den moderne klassificering af alle dyre- og planter arter i hele verden.

Udstillingen, som er Botaniks Museums fejring af den svenske botaniker Carl von Linnés 300 års fødselsdag, kan se til og med søndag den 21. oktober i år.

Man kan se mere om Botanisk Museum på dets hjemmeside www.botaniskmuseum.dk.