Arkiver

Første oktober 2011 i Roskildes centrum


Hverdagen.

I dag havde min Skat en aftale med vores faste frisør ved 9:30 tiden og da han kom tilbage derfra, blev vi enige om, at når vejret er så flot …

2011/10/01/201.jpg

… med en sol, der skinner fra en høj klar blå fuldstændigt skyfri himmel og udendørstemperaturen er over de tyve plus grader, hvilket er højt usædvanlige på dette tidspunkt af året, så er der ingen som helst former for undskyldning for, at vi ikke skal gå en tur i vores lokalområde. Så derfor ændrede vi på planerne og så venter vi med at køre til Shurgard til morgen, hvorefter vi gik hjemmefra.

Vi startede med at gå rundt om skurret foran vores opgang, så jeg lige kunne putte skraldespanden i en af de fire opstillede containere til dagrenovation, derefter gik vi langs med blokken til vi nåede til skuret for dens ende, hvor jeg lige fik putte glas i den dertil opstillede container, hvorefter vi lige krydsede stamvejen, så jeg kunne komme til at fordre papcontaineren, før vi forsatte ad stamvejen til Køgevej …

2011/10/01/202.jpg

… hvor vi glædede os over rønnebærtræernes flotte dybrøde bær samt at vi den første oktober 2011 kunne få øje på ikke en, men hele to helt friske nyudsprungne mælkebøtter …

2011/10/01/203.jpg

… der en min ynglingsblomst, da jeg synes, de er noget så kønne.

Da vi nåede til rundkørelsen bag Roskilde Station, krydsede vi Ny Østergade, hvorefter vi gik via tunnellen over til Jernbanegade, som vi forsatte ad hen til Hestetorvet, hvor man finde et stort vandbassin, hvori de tre store "Roskildekrukkerne" står …

2011/10/01/204.jpg

… der er tre gigantiske keramikkrukker, der er fremstillet af kunstneren Peter Brandes. De har en højde på cirka 5 meter og en samlet vægt på cirka 24 tons. De er en gave, Roskilde by fik af Stryhns Leverpostej A/S i anledning af byens 1.000 år jubilæum i 1998.

Ifølge Per Brandes skal de tre krukker opfattes som et symbol på livet og døden, da krukker bruges til at opbevare madvarer i og som urner.

Krukkerne er forsynet med navnene på alle medarbejdere hos Stryhns Leverpostej A/S samt alle dem, der har medvirket ved fremstillingen af dem altså ikke medarbejderne hos Stryhns Leverposteg A/S, men krukkerne.

Den første krukker set fra stationen ( det vil sige den yderst til højre i billedet ) er smykket med et digt, der er skrevet af Henrik Nordbrandt, det handler om dronning Margrete den 1. og hendes gerninger.

Vi undrede os over, at porten ind til Gråbrødre Kirkegård …

2011/10/01/205.jpg

… stod åben, for det plejer den normalt ikke at gøre, for at forhindre folk i at bruge kirkegården som toilet.

Vi forsatte hen til Algade, hvor vi besøgte Havannahuset, så vi kunne komme til at forny vores Varelotterisedler for det næste halve års tid og derefter gik vi via Algade hen til Stændertovet, hvor vi så på de mange blomster-, fiske, grønsags-, loppe- samt osteboders udvalg af diverse varer og jeg kom til at købe en lille ny and hos den ene af vores to faste andepusher, hvilket der kommer mere om i det næste indlæg, for selvfølgeligt skal den have sit eget indlæg.

Derefter gik vi via Gullandsstræde …

2011/10/01/206.jpg

… hvorfra der er dette fantastike kig til det byens gamle rådhustårn, der oprindeligt var den for længst nedrevet Sankt Laurentii Kirkes tårn.

Min Skat og jeg forsatte ad Allehelgnesgade til Jernbanegade …

2011/10/01/207.jpg

… hvor vi lige handlede lidt ind hos Føtex samt mødte min Skats tante og hendes for længst voksne, men dog stadigvæk hjemmeboede datter, før vi gik hjemad via Roskilde Ringen, hvilket der kommer mere om i det første indlæg efter det næste indlæg.