Arkiver

Lysegrønne runde hæklet mellemlægs servietter


Hverdagen, Håndarbejde.

Et af mine mange håb for det nye år er … at jeg i år vil få mere tid til samt have meget mere overskud til at dyrke en af mine helt store interesser … nemlig håndarbejde.

Sidste år prøvede jeg på at bruge bare en lille times tid på håndarbejde hver dag i hvert fald i gennemsnit og i år håber jeg på, at jeg i gennemsnit kan bruge den samme tid de dage, hvor jeg har været på arbejdet og gerne det dobbelte de dage, hvor jeg ikke har været på arbejdet.

Der skal jo også gerne være energi, overskud og tid til andet indhold i mit liv end lige præcist mit job og andre pligter.

🙂

Jeg har efterhåndens fået hæklet en hel del forskellige små og mindre mellemlægsservietter, som jeg bruger under de af mine ænder, som står fremme i vores stue.

Disse mellemlægsservietter samt tilhørende lyseduge er alle sammen gule, men bare i forskellige nuancer, så nu har jeg sat mig for, at jeg vil fremstille nogle i en rigtigt "forårs-lys-grøn" farve og at de alle som en uanset deres facon og størrelse, skal have den samme grønne nuance.

Så derfor har jeg i gennemsnit nået at hækle to runde mellemlægsservietter som denne …

2008/01/13/001.jpg

… hver aften i løbet af de sidste små to ugers tid.

Opskriften, som jeg en gang i tidernes morgen ( ok, så en gang i slutningen af 1980-erne ) har hentet gratist hos min lokale garnbutik, er fra DMC. Jeg har dog foretaget nogle små ændringer hist og her, blandt andret har jeg tilføjet en omgang samt trukket nogle masker fra.

🙂

Det er i alt blevet til 24 runde mellemlægservietter og jeg har alt i alt brugt 8 nøgler sart grønt ( farve nummer 772 ) "Cotton" ( 100% bomuld ) fra Stof & Stil til alle 24 mellemlægsservietter.

Det tager mig godt og vel en times tid at hækle en af disse mellemlægsservietter og jeg har vel efterhåndens i årernes løb nået af hækle over 500 af dem i forskellige farver. Jeg har dog ikke beholdt dem alle sammen selv, nogle af dem har jeg brugt som gave.

🙂