Arkiver

Dagens kastanjehøst


Hverdagen.

Hvis jeg får muligheden for at gøre det, så samler jeg hvert efterår en lille potion kastanjer, og efter jeg er flyttet til Roskilde, er det blevet meget lettere at gøre det, da der står en hel del meget store samt især meget gavmilde kastanietræer i mit lokalområde. Da alle disse kastanietræer står på offentlige pladser og veje, så er der ikke gjort noget forkert i at samle nogle af de nedfaldne kastanjer op samt tage dem med hjem, hvor de så bliver puttet ned i en lille glasskål, så de kan stå til hygge og pynt et eller andet sted i vores lille lejlighed resten af efteråret samt det meste af vinteren.

I dag da jeg var på vej hjemad fra dagens kombinerede gå- samt indkøbstur, der havde bragt mig rundt om Super Best og Netto på Holbækvej samt Aldi på Søndre Ringvej, gik jeg forbi det store kastanietræ, der står på hjørnet af Køgevej samt Nordre Ringvej, og da vinden havde blæst ret så mange af dets kastanjer ned, tog jeg det som en direkte opfordring til, at jeg skulle samle nogle af dem op samt tage dem med hjem.

Så jeg smuttede igennem et af hullerne i den lav hæk, hvorefter jeg gik i gang med at samle kastanjer op. Jeg nøjes dog med at tage de grønne af dem, for når kastanjerne stadigvæk er pakket ind i den grønne beskyttende skald, har de forhåbentlig ikke taget skade, da de ramte jorden, og jeg nøjes med at tage 25 af dem, for andre kastanjeelsker skal også have en chance for at kunne få nogen af dem.

Da jeg kom hjem, puttede jeg alle de grønne kastanjer, hvoraf nogle af dem allerede er begyndt at åbne sig, ned i en lille hvid plastik kurv …

2012/09/20/001.jpg

… hvorefter jeg stillede den ud på en af hylderne ude på altanen, for på den måde måde varer det lidt længere, før de grønne kastanjer åbner sig og dermed får jeg lov til at fryde mig over de kønne brune kastanjers fremkomst i lidt længere tid.