Dagsarkiv: mandag, 22. juli 2024, 21:45

Rund lysegul hæklet gavepose med to snorer


Garn, Hverdagen, Håndarbejde.

Imens min elskede Skat så et eller andet på fjernsynet, nåede jeg at blive færdig med denne runde lysegule hæklede gavepose med to snorer …

2024/07/22/1001.jpg

… der er endnu en gang tale om mit 100% eget design, for det er mig, der har fået ideen og det er mig, der har skrevet opskriften, den er hæklet efter og jeg har brugt 62 gram lysegult ( farvenummer 237 ) Bumbo Cotton 8/4 ( 100% bomuld ) med en løbelængde på cirka 170 meter per 50 gram samt min altid trofaste Perle Inox hæklenål nummer 2,0 og 2,5.

Lige før sengetid


Hverdagen.

Årets 30. mandag og dermed også den tiende samt den fjortende sidste dag i vores 23 dage lange sommerferie er så småt ved at synge på sit allersidste vers, Solen er ved at gå ned, Månen er ved at stå op, min elskede Skat sidder foran sin computer, og jeg vil lige prøve på at skrive lidt om, hvad vi har nået i løbet af denne mandag, før vi begge to så småt går i gang med at gøre klar til at gå i seng.

Morgenen blev brugt på en god kombination af hygge samt klaring af diverse små praktiske opgaver. Først på formiddagen løb vi først mine 1.300 meter, hvorefter min Skat løb 1,3 kilometer.

Ved 9:45 tiden tog vi os sammen til at køre til vores lejet rum hos Shurgard i Herlev, hvor det lykkedes for os at gennemgå indholdet af fem seniorflyttekasser samt danne os et nogenlunde retvisende overblik over, hvor meget vi stadigvæk mangler at gennemgå.

Dertil kommer, at min Skat blandt andet har nået at komme et lille bitte stykke videre med den ene af de fire igangværende store oprydningsopgaver og jeg har blandt andet nået at skrive diverse små blogindlæg, skrive og besvare diverse små e-mails, bogføre alle sidste uges kasseboner i et regneark, vaske og stryge en maskinfuld altså 60 stykker tøj, der bagefter kom på plads i diverse skabe og skuffer, putte dagrenovation og plastik i de relevante containere, tale i mobiltelefon med Wivi i et kvarter, vande alle plantepusserne ud på altanen samt alle potteplanterne i lejligheden og i opgangen samt nippe visne blade og blomster af dem samt rydde til side, vaske op, tørre af og stille på plads efter vores morgenmad.

Da vi havde nydt aftenens menu, aflivede vi i fællesskab den medfølgende opvask, før min Skat satte sig foran sin computer og jeg satte mig foran min computer.

Nu vil jeg slukke min computer samt bagefter sætte mig rigtigt godt til rette ved siden af min Skat i den ene af vores to sofaer, for jeg kan sangens klemme hans ribben, imens han ser fjernsyn og jeg hækler på det igangværende projekt.

Aftenens menu …


Hverdagen, Mad.

… blev af den helt hurtige slags, så derfor fik min elskede Skat

2024/07/22/0401.jpg

… to multikerneboller med silkeskrået kogt kalkunbryst samt kogt kyllingebryst med et straf af chili og jeg fik …

2024/07/22/0402.jpg

… to skiver sønderjyskrugbrød med et meget tyndt lag smør samt to mini fiskefrikadeller, der er pyntet med lidt friskklippet karse.

Lige nu …


Hverdagen, Løb.

… hvor skyerne prøver på at holde sig tætte, udendørstemperaturen er plus cirka 21 grader og vinden blæser med tre meter i sekundet her i vores område af Roskilde, er min elskede Skat

2024/07/22/0301.jpg

… ved at strække ud efter dagens to løbeture, der sammenlagt endte med at blive på 2,6 kilometer.

Lige nu …


Hverdagen, Løb.

… hvor skyerne prøver på at holde sig tætte, udendørstemperaturen er plus 21 grader og vinden blæser med tre meter i sekundet her i vores område af Roskilde, løber min elskede Skat sin reduceret mandagstur på 1,3 kilometer og jeg nyder en kvart liter appelsinjuice …

2024/07/22/0201.jpg

… samtidigt med jeg glæder mig over, at jeg på trods af min venstre menisk lige har været i stand til at løbe 1.300 meter samme med min Skat.

Lige nu …


Hverdagen.

… hvor skyerne prøver på at holde sig tætte, udendørstemperaturen er plus cirka tyve grader og vinden blæser med tre meter i sekundet her i vores lille område af Roskilde, sidder min elskede Skat ved sin computer og jeg er ved at udvælge, klippe samt pakke de sidste af billederne til sidste uges alt for mange manglende blogindlæg, så jeg forhåbentlig meget snart kan komme i gang med at skrive bare nogle ganske få af dem, for jeg savner noget så frygteligt at blogge.

Lige nu …


Hverdagen.

… hvor skyerne prøver på at holde sig tætte, udendørstemperaturen er plus cirka tyve grader og vinden blæser med tre meter i sekundet her i vores lille område af Roskilde, sidder min elskede Skat ved sin computer og jeg er ved at fotografere de sidste af billederne til nogle af sidste uges frygtelige mange manglende blogindlæg, så jeg forhåbentlig meget snart kan komme i gang med at skrive bare nogle ganske få af dem.

Lige nu …


Hverdagen, Ænder.

… hvor skyerne prøver på at holde sig tætte, udendørstemperaturen er plus cirka atten grader og vinden blæser med tre meter i sekundet her i vores lille område af Roskilde, sidder min elskede Skat ved sin computer og altid lidt for hjælpsomme Piv

2024/07/22/0101.jpg

… hjælper mig med at finde ud af, hvad min Skat og jeg i løbet af sidste uge brugte vores penge til, hvilket vil sige, at den lille meget utålmodige størrelse hele tiden bliver ved at stå i vejen, så jeg ikke kan komme til bilagene, så jeg kan bogføre dem i et regneark.

Maria Magdalenes dag


Hverdagen, Årets gang.

For 24 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Maria Magdalenes dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

Ifølge evangelierne var der tre forskellige kvinder i Jesus liv, der hed Maria Magdalene, og den af dem, der mindes i dag, er højst sandsynlig Den Hellige Maria Magdalene, det vil sige Magdalene på vestbredden af Genezaretsøen, som Jesus helbredte fra “syv onde ånder”, da hun var den af de tre omtalte kvinder, der fulgte og tjente ham i Galilea.

Ifølge Lukas evangeliet var Maria Magdalene den synderinde, det vil altså sige prostitueret, der vædede Jesus fødder med sine tåre. Maria Magdalene var til stede ved Jesus korsfæstelse og senere gik hun sammen med to andre kvinder ud til hans grav, som de fandt tom.

Evangelisten Markus fortæller, at den første person, den opstandne Kristus altså Jesus viste sig for, var Maria Magdalene, og evangelisten Johannes tilføjer, at Herren gav hende et budskab, som hun skulle give videre til de øvrige apostle.

Selvfølgeligt er der også et vejrvarsel om Maria Magdalenes dag og det siger: “At Maria Magdalene græder gerne” altså at det meget ofte regner på denne dag.