Arkiver

Tanker under ophængning af nyvasket tøj


Hverdagen.

Lige indtil min far gik på pension, var han medlen af sit firmas sportsklub og hver tirsdag aften i vinterhalvåret spillede han bowling. Min mor, der jo i hvert fald ifølge hende selv, var det eneste normalt begavet menneske, der nogen sinde har levet på denne jordklode og som forøvrigt var omgivet af en flok lallende tåber uden hjerner, syntes, at det var fuldstændigt tåbeligt spil af både penge samt tid. For de penge, min fars medlemskab af firmaets sportsklub kostede, kunne jo være brugt til noget langt mere fornuftig samt vigtigt som for eksempel flere øller til hende og den tid han brugte på at spille bowling kunne jo være brugt på noget langt mere fornuftig samt vigtigt som for eksempel at høre på hendes brokkeri.

Dertil kom den næsten ubærlige arbejdsbyrde min far pålagde min mor, fordi han skulle have sin sportsskjorte på hver tirsdags aften i løbet af vinterhalvåret, for det betyd jo, at den efterfølgende skulle både vaskes samt stryges. Jeg indrømmer hellere end gerne, at jeg slet ikke forstod samt at jeg stadigvæk ikke forstår min mors brokkeri over den skjorte. For det første fordi så forfærdeligt mange minutter tager det altså ikke at stryge en kortærmet skorte heller ikke selv om det skal gøres ordentlig og for det andet fordi jeg fra cirka ti års aldren stod for alt i forbindelse med vaskning og strygning af alt både min fars, min mors, min storebrors samt mit eget tøj, da min mor jo kun vejede 65 pund og hun derfor ikke kunne klare at tage sig af noget som helst af det huslige.

Hvorfor kom jeg lige pludseligt i tanke om det overfor stående ?

Fordi jeg lige for første gang i dag har tømt vores vaskemaskinen og dermed har jeg lige fået klaret ophængningen af det sidste af det tøj, min Skat brugte søndag formiddag, da han fotograferet årets nissehueløb, og i stedet for at være utilfreds med den arbejdsopgave, min Skat dermed har påført mig, så glæder jeg mig rent faktisk over den. For når min Skats tykke vinterløbetøj har behov for at blive vasket samt efterfølgende strøget, betyder det jo, at det har været i brug og det betyder så også, at min Skat har brugt tid på at fortage sig noget, han holder af at gøre samt er med til at holde ham i form og lige præcist derfor vil jeg heller end gerne efterfølgende både vaske samt stryge hans løbetøj for ham.