Arkiver

Sweetheart


Hverdagen.

I går eftermiddages, imens min Skat løb, nåede jeg først at tale med en mand fra Kattens Værn, så en dyrelæg på Roskilde Dyreklinik, bagefter en dyrelæge på Dyreklinikken Skovlunde & Herlev, derefter en dame fra Inges Kattehjem samt til sidste en dame hos Københavns Dyreambulance og alt tyder desværre på, at Sweetheart er meget smerteplaget.

Det endte med, at jeg fik en åben aftale med Dyreklinikken i Skovlunde, sådant at jeg kunne komme derud med Sweetheart i løbet af i dag samt få ham undersøgt, og jeg fik en åben aftale med en dame fra Københavns Dyreambulance, der ville hjælpe mig med at indfange samt transportere ham til dyrelægen, men kun hvis Poul gav mig lov til at gøre det.

I morgens talte Poul og jeg sammen og jeg fortalte ham, hvad jeg havde fundet ud af i løbet af i går eftermiddag og vi aftalte, at jeg fik damen fra Københavns Dyreambulance til at hjælpe mig med at indfange samt transportere Sweetheart til dyrelægen i Skovlunde, så han kunne blive undersøgt samt behandlet, hvis det var muligt.

Derefter ringede jeg til Dyreklinikken Skovlunde & Herlev for at bekræfte vores aftale samt til damen fra Københavns Dyreambulance for at høre, hvornår hun kunne hjælpe mig at indfange samt transportere Sweetheart til dyrelægen, hvilket hun kunne ved 11:30 tiden.

Det gik hurtigere og lettere end, jeg havde håbet på, at indfange Sweetheart og han var rolig, da han sad i transportkassen, men flere gange under køreturen fra Pouls lejlighed til dyrelægen i Skovlunde fik han nogle virkeligt voldsomme anfald, hvor han blev meget vild samt aggressiv.

Da vi nåede til Dyreklinikken Skovlunde & Herlev, varede det ikke ret længe, før en dyrelæge kom ud for at se på Sweetheart, til at starte med syntes han, at Sweetheart var en sød kat, men så fik Sweetheart igen et anfald, hvor han blev meget vild samt aggressiv, så derfor besluttede dyrelægen, at han ville bedøve Sweetheart, før han undersøgte ham.

Dyrelægen kunne fortælle mig, at Sweetheart var fit for fight, han havde fine tænder, fin pels samt fine muskler og han lignede slet ikke en kat på næsten tretten år, men han kunne desværre også fortælle mig, at Sweetheart var næsten blind på det ene øje samt at han havde en tumor i hjernen og alt efter, hvordan han holdt sit hoved, mærkede han intet, lidt eller meget til den, da den trykkede på hans nervebaner. Dyrelægen fortalte mig også, at tumoren kun ville blive større samt større og at Sweetheart dermed ville få mere samt mere ondt og at han anfald af raseri altså de gang han har angrebet Poul og mig, skyldes smerter, da katte reagere på smerter ved at blive aggressiv.

Jeg kunne desværre ikke se anden udvej end at få Sweetheart aflivet, havde han kunne opperes med et godt resultat, så havde jeg med glæde betalte, hvad det ville komme til at koste, men jeg kunne simpelthen ikke bære at få at vide, han havde ondt samt at han kun ville få endnu mere ondt, så jeg var nødt til at træffe den meget tunge beslutning både af hensyn til Sweetheart og Poul.

Jeg holdt Sweetheart i den ene forpotte samt talte beroligende til ham, både alt imens dyrelægen undersøgte ham samt da dyrelængen gav ham den sidste sprøjte og bagefter havde jeg behov for lige at få lidt tid alene med ham, så jeg kunne nusse, kysse samt ae ham en allersidste gang både af hensyn til ham, Poul samt mig selv og jeg indrømmer hellere end gerne samt helt uden at skamme mig over det, at jeg er en meget underlig person, for for to døgns tid siden bed samt rev Sweetheart Pouls højre underarm, håndled, hånd samt fingere til blods og så kan jeg ikke lade være med at være ked af samt græde, fordi jeg var nødt til at få ham aflivet.

Jeg var lige nødt til at fotografere et allersidste billede af Sweetheart …

2015/03/20/0401.jpg

… så jeg kan vise Poul, at han ikke længere har ondt samt lider og jeg vil trøste både Poul samt mig selv med, at det godt nok ikke er ret mange katte, hvis der overhovedet fines nogen, der har været elsket så højt samt er blevet forkælet så meget som Sweetheart, for han var Pouls et og alt samt hans lille kæledække.