Arkiver

Året der næsten er gået


Hverdagen.

Imens min Skat og jeg spiste vores lækre nytårsaftens menu, talte vi lidt om alt det, vi har nået både i fællesskab samt hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og fremmest mindes vi alle de mange virkelige gode ture, vi har nået at være på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sensommerferie, hvor vi i ni døgns tid udskiftede vores lille lejlighed i Roskilde med et stort lejet sommerhus i Fjellerup Strand. I løbet af de ti dage, vi befandt os på Djursland, nåede vi blandt andet at besøge Aalborg Zoo, Aqua, Daugbjerg Kalkmine, Den Gamle By i Århus, Ebeltofts bymidte, Latinerhaven i Viborg, Munkholm Zoo, Naturhistorisk Museum i Århus, Randers Regnskov, Skougaard Museet, Tre Høje, Veteranbils Værkstedet samt Viborg Museum. Vi nåede også at gå en køn tur ad en natursti langs med Randers Fjord samt køre en spændende tur på skinnecykel fra Allingåbro til Randers til Allingåbro.

Før vores sensommerferie på Djursland nåede vi blandt andet at besøge Geocenter Møns Klint, Hedeland, Himmelev Skov, Møns Klint, Ramsødalen samt Zoologisk Have.

Efter vores sensommerferie på Djursland nåede vi at besøge Den Blå Planet, Julemarkedet ved Roskilde Havn, Tivoli både til Halloween og jul samt gå en køn tur rundt om Brede Dam.

Dertil kommer, at vi i løbet af sommeren nåede at deltage i syv ud af otte spændende byvandringer i Roskildes centrum og at vi nåede at gå en kort hyggelige tur langs Roskilde Fjord.

Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, vi har nået at opleve i løbet af hele indeværende år, og vi glæder os begge to til, at vi forhåbentligt får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til at gøre det på et eller andet tidspunk.

2013 blev året, hvor min Skat fik fremstillet en reol til sit klædeskab, hængt hylder op bag døren i køkkenet og over døren i arbejdsværelset, og jeg fik ad flere omgange ryddet op samt især ryddet ud i noget af alt det, der står i vores to lejede rum hos Shurgard.

Dertil kommer, at vi kom til at besøge Accord flere gange samt at vi begge to kom i gang med at skrive vores vinylsamling ind i en database, der løbende blev opdateret efterhånden som vi kom til at solde hos Accord. Vi fik også genoplivet min Skats grammofon, der fik en ny fast plads i stuen, så vi kan komme til at høre vores vinylskriver.

2008 blev året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående, og selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, der har vist sig at være langt mere end godt for både mit helbred samt mig og i stedet for at søge ud på arbejdsmarkedet igen, forblev jeg hjemmegående i hele indeværende år. Hvilket jeg for øvrigt regner med at være mindst de næste par tre år også, hvis vi ellers kan få vores økonomi til at hænge bare nogenlunde fornuftigt sammen med kun en indtægt.

Det har nu været skønt, at jeg i indeværende år ikke har skulle diskutere med hverken en uforstående arbejdsgiver eller diverse kollegaer, hvorvidt jeg rent faktisk har været berettiget til at blive hjemme både på grund at min svage højre ankel og ømme højre hæl, min svimmelhed samt på grund af min operation.

Det er meget muligt, at jeg ikke har haft arbejde i år i hvert fald ikke lønnet arbejde, men til gengæld har min Skat været ved at knogler sig selv mere eller mindre halvt ihjel med alle de mange meget store arbejdsopgaver med meget korte deadline, han har haft i hele indeværende år. Derfor har det også været godt for os begge to, at jeg har været fuldtids hjemmegående. For så har jeg kunne tage mig af det meste af det huslige i løbet af arbejdsugerne, så vi har kunnet bruge weekenderne til at hygge os sammen samt måske få nogle gode nogle på opleveren.

På grund af den store arbejdsbyrde, min Skat har lidt under i hele indeværende år, har han også mere eller mindre hele året været træt og uoplagt, når han endelig har kunnet holde fri, lige som han desværre har haft diverse småskavanker blandt andet en betændt byld lige under halebenet, der på trods af en penicillinkur desværre stadigvæk genere ham.

Dog har vi trods alt været heldige, for det er jo ikke noget alvorligt og alle dem, der står os nærmest, har været og er raske samt sunde. Sådant noget vil jeg altså meget gerne have lov til at glæde mig over også selv om jeg kun alt for godt ved, at der meget hurtigt kan blive ændret på det.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft lidt mere overskud og dermed også lidt mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde og andre former for kreative udfoldelser, men jeg indrømmer hellere end gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2013 rent faktisk har nået at fremstille ikke mindre end 245 forskellige små og store ting, hvilket svarer til et totalt forbrug af 7.400,75 gram garn, 26,25 gram stof samt 852,50 gram øvrige materialer.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejdsprojekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, jeg har brugt til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

Nu er der stort set ikke ret meget mere end lidt under tre timer tilbage af indeværende år og lige om lidt så tager vi hul på et helt nyt år, der forhåbentligt bliver et rigtigt godt et samt lykkebringende af slagsen.