Dagsarkiv: søndag, 28. november 2010, 21:00

Landskabsarkitekt


Hverdagen, Håndarbejde.

Da min Skat og jeg havde spist aftens menu samt vi i fællesskab lige havde nået at rydde til side, vaske op, tørre af samt stille på plads efter samtlige af dagens måltider, fandet jeg de seks flade hvide Kassett papkasser, der rummer alle mine små søde polystrone baby-tumle-nisser fra Pobra, frem, og dermed fandt jeg også de små kælke- og skibakker, min Skat fremstillede til vores snelandskaber for tre års tid siden.

Der er jo tale om snelandskaber og selv om de er befolket med et sandt mylder af små travle glade nisser, så får de altså lov til at være fremme til slutningen af januar eller starten af februar måned, før de bliver pakket væk.

Det skyldes dels at på denne måde får min Skat og jeg så lov til at glæde os over alle de mange herlige små søde baby-tumle-nisser, jeg efterhåndens har nået at få eller købe, og dels at vinteren jo officielt i hvert fald ifølge kalenderen varer lige til og med udgangen af februar måned. Jeg indrømmer dog hellere end gerne, at jeg personligt håber, at vi får et meget tidligt samt lunt forår næste år.

Min Skat startede med at finde ud af, hvor kælkebakken og skibakken …

2010/11/28/201.jpg

… skal være i år og derefter gik han i gang med at beklæde dem begge to med lidt vat …

2010/11/28/202.jpg

… hvorefter han lagde et stykke psykisk ustabilt ( læs: nervøst ) velour ovenpå …

2010/11/28/203.jpg

… ikke kun kælke- og skibakken med begge reoler, der nu med lidt god vilje er blevet omdannet til to hvide snelandskaber, alle vores små søde baby-tumle-nisser kan hygge sig i.

Aftens menu …


Hverdagen.

… er en delvis genudsendelse fra i går

2010/11/28/101.jpg

… kogt gulerødder, kogte kartofler, skiver af flæskesteg med tilhørende sprøde sværere samt nogle skriver rugbrød.

Dagens adventsgaver


Hverdagen, Ænder.

Dagens adventgave fra Fakse bestod af to pakker. I den ene pakke lå der et broderikit …

2010/11/28/001.jpg

… med alle materialerne til tre broderet julekort med kogleniser. Jeg ved dog allerede nu, at når jeg en gang har nået at brodere de tre små billeder med koglenisser, så vil de blive puttet i hver sin ramme eller i en fælles ramme i stedet for at bliver brugt som dekoration af julekort.

I den anden af dagens to adventpakker fra Fakse, lå der både seks små hvide bloklys …

2010/11/28/002.jpg

… samt en rigtigt sød lille keramik and …

2010/11/28/003.jpg

… der allerede har fundet sig mere end godt tilrette på en af hyldene i en af vitrinerne inde i stuen.

🙂

Dagens adventgave fra Jyderup indeholdte tre sjove gummi badeænder …

2010/11/28/004.jpg

som jeg desværre allerede havde i forvejen, men da det hold er blevet pakket ned sammen med alle mine andre badeænder samt ænder til bad, så kan dette hold får lov til at være de tre eneste badeænder i vores hjem indtil alle de andre badeænder samt ænder til bad en gang et godt stykke ude i fremtiden bliver pakket ud igen.

🙂

Dagens adventgave fra Store Valby indeholdte to røde kuglelys …

2010/11/28/005.jpg

… som jeg med meget stor sikkerhed kommer til at give Wivi, næste gang jeg ser hende. Jeg ved, at hun bruger den slags lys og det gør jeg ikke, da jeg kun bruger bloklys og fyrfadslys.

🙂

Anne, Heidi og Wivi tak for dagens gaver. jeg håber, I alle tre også kunne bruge indeholdet af jeres pakkekalendergave i dag.

Første søndag i advent


Hverdagen.

For elve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om første søndag i advent, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det den allerførste af de fire søndage i advent og denne søndag falder altid tidligst den 27. november og altid senest den 3. december. Ordet advent kommer oprindeligt af det latinske ord adventus, der betyder komme, og i følge den kristene kirke er det selvfølgelig Jesus, der snart kommer.

Rent faktisk starter den kristne kirkes år med første søndag i advent. I den protestantiske kirke højtidligholder man adventtiden i alle fire uger, og i gamle dage var adventtiden fastetid, da man mente, det var godt at lide afsavn, for så kunne man nok meget bedre opleve den store sande glæde, julen ville bringe.

På dette tidspunkt af året brugte man også i gamle dage en hel del lys, men det var dog langt fra alle, der var så heldige, at de havde tælle ( læs: oksefedt ) til deres rådighed, som de så kunne smelte og bruge til fremstilling af lys. De måtte så i stedet for nøjes med at klare sig med tranlamper eller de måtte sidde i mørket eller de var tvunget til at tigge lys hos de mere velstående bønder i landsbyen. Den gang var dette tiggeri af lys faktisk nærmest sat i en form for system.

Selve adventlysene har været kendt meget langt tilbage i tiden, men den gang blev de ikke som i dag sat i en adventstage eller en adventskrans. For man nøjes med at sætte et enkelt lys på bordet den første søndag i advent, to lys på bordet den anden søndag i advent, tre lys på bordet den tredje søndag i advent samt fire lys på bordet den fjerde og sidste søndag i advent.

Adventskranse, som dem vi kender til i dag, begyndte først at dukke op i Danmark i begyndelsen af 1900tallet og det var først i løbet af 1930erne, de for alvor blev helt almindelige og næsten hvermands eje. End videre mener man, at stikken med adventskransen stammer fra Tyskland eller Østrig, hvor man normalt pynter adventskransene med violette bånd, lige som man i Danmark normalt bruger hvide eller røde bånd.

Der findes også en hel del forskellige vejrvarsler, der har udgangspunkt i adventstiden, og et af den sige: "Den sne, der falder i advent, vil ligge fasten over". Et andet vejrvarsel sige: "Advents sne vil påsken se". Der findes også varsler om næste års høst blandet at "Rimfrost i advent varsler rigelig boghvedehøst"