Arkiver

Kunstmuseet Køge Skitsesamling


Oplevelser.

Da Køge Museum har en fælles billetordning med Kunstmuseet Køge Skitsesamling, der også ligger i Nørregade, det holder til huse i nummer 29, var det naturligt for os, at dagen tur forsatte der til …

2007/04/07/101.jpg

Kunstmuseet Køge Skitsesamling er Danmarks eneste specielmuseum for den kunstniske proces, der knytter sig til kunst i det offentlige rum.

Skitsesamlingen har eksisteret siden 1977 og den råder i dag over en samling på mere end 13.000 forskellige skitser fra 1850erne og frem til i dag. Her kan man kommer til at kigge kunstneren over skulderen og dermed få et indblik i den kunst, som man møder uden for museerrne.

Da man ikke må have sit kamera med ind og da man slet ikke må fotografere derinde, bliver vi nødt til at nøjes med at se Kunstmuseet Køge Skitsesamling fra ydersiden af …

2007/04/07/102.jpg

🙂

I 1999 erhvervede Kunstmuseet Køge Skitsesamling Bjørn Nørgaards imponerende skitsemateriale til Dronningens gobeliner, som i dag hænger på Christianborg Slot i København, de var en gave fra det danske erhversliv og fonde til hende i anledningen af majestætens 50 års fødselsdag.

Forud for de færdige gobeliner ligger cirka 12 års arbejde og cirka 3.000 skitser. Det sidste trin i hele denne lange proces er kartonerne – det vil sige malede billder i størrelseforholdet 1:1, som væverne i Paris og Beauvais vævede efter.

For at yde de store kartoner fuld retfærdighed, blev museet i 2001 udvidet med et "svævende" udstillingsrum "under tag af verdensformat", hvor kartonerne er monteret på det smukt buede loft af lyse trælameller. Her har man en enestående mulighed for at fordybe sig i næste 1.000 års danmarkshistorie i en spudlende billedfortælling.

Et enkelt kunstværk, som står udenfor Kunstmuseet Køge Skitsesamling og som vi derfor gerne måtte at et billed af …

2007/04/07/103.jpg

Man kan læse mere om Kunstmuseet Køge Skitsesamling på www.skitsesamlingen.dk.