Arkiver

Medicinsk Museion


Oplevelser.

Da vi som allerede fortalt er blevet enige om, at hele vores forårsferie ikke kun skal gå med at aflive diveres hængepatier i vores hjem samt med diverse dagligdags ting, så som at besøge Farmor, gøre rent og rydde op, handle ind samt vaske og stryge tøj, blev vi i dag enige om, at vi igen ville have en på opleveren.

🙂

Da vejret samtidigt ikke lige frem så alt for lovende ud her til morgen, endte det med, at vi gik til Roskilde stration for at tage med regionaltog derfra til Nørreport station, hvorfra vi så tog med Metro til Kongens Nytorv, derfra gik vi så til Bredgade nummer 62, hvor Medicinsk Museion ( nej, jeg har ikke skrevet forkert, det hedder faktisk sådant ) ligger.

Da vi ikke måtte fotografere der inde, bliver dette et billedløst indlæg. Faktisk var der meget, som man ikke måtte derinde, man måtte heller ikke have bare en lillebitte taske eller overtøj med ind og man kommer kun ind, når det er i forbindelse med en omvisning.

På Medicinsk Museion fortælles om medicinens historie igennem udstillinger om apotekvæsen, epidemier, fødselshjæp, kirugi og meget andet inde for det samme område.

Udstillingerne ligger i det forhenværende Kirurgiske Akademi, som er en smuk og gammel bygning, som ligger i det område af København, som også kaldes for Frederiksstaden, det var i dette område, at den danske kirurgis og medicins vugge stod. I midten af bygningen ligger det imponerende auditorium, som var Danmarks første anatomiske undervisningsteater.

I udstillingerne på Medicinsk Museion kan man se stort set alt inde for den kirurgiske- og medicinsk område lige fra fødesenge over jernlunger til kolera-bårer. Og via de udstillede genstande fortælles historier om gamle behandlingsmetoder, hygiejniske foranstaltninger, medicinske gennembrud og sygdomsforståelser.

Der fortælles blandt andet også om tidlige behandlingsmetoder på Det Kongelig Frederiks Hospital, behandlingen af mødre og børn på Fødselsstiftelsen samt dissektioner i Det Kongelige Kirugiske Akademi.

Man kan læse mere om Medicinsk Museion på www.museion.ku.dk