Arkiver

Sø ( m ) and


Ænder.

Vi sluttede vores tur på Kronborg slot af med et besøg i dets museumsbutik, som har et meget stort og flot udvalg af forskellige ting og sager. Der er bare ikke ret meget af denne butiks varesortiment, som har noget med Kronborg at gøre, med der i mod med det mest af resten af Danmark og der var også en hel del forskelligt "dansk" julepynt.

Selv kom jeg til at handle lidt ind. 🙂

Det blev til denne bog …

20060908-51.JPG

… som handler om Kronborg. Den kostede 20,00 kroner og der står noget andet i den, end der står i den guide, som vi købte samtidigt med vores billetter.

Så kunne jeg simpelhen ikke står for dette lille glade par …

20060908-53.JPG

.. som også har en bagside …

20060908-54.JPG

De vil være rigtigt søde på vores juletræ, hvis de da ikke kommer til at hænge på vores troldegrene inde i stuen i stedet for. Juletræet har vi kun fremme i cirka en uges tid, hvor i mod jeg pynter troldegrenene samtidigt med, at jeg pyntet op til jul i resten af lejligheden, hvilket normalt sker i løbet af sidste halvdel af november.

Hvis det kommer til at gå i år, som det gjorde sidste år, så bliver julepynten føste pakket ned igen, når jeg går i gang med at pynte til påske og så vil vi have glæde af dette par længe.

De er skåret ud i træ, håndmalet og 8,00 centimeter høje. Han kostede 39,00 kroner og hun kostede 36,00 kroner. Jeg kan ikke komme med nogen logisk forklaring på, hvorfor hun var billigere end ham, det skulle da lige være fordi, hun var til gammel pris og han var til ny pris.

De er for øvrigt fra "Larsen Danmark", som også har et hav af andre lige så søde små træ sprællemænd, blandt andet Pjerrot, Harlekim og Columbine samt Hamlet og et dansk postbud, men hvis jeg også havde købt dem, så var det blevet alt for dyrt i denne omgang, så jeg dyede mig. Man skal heller ikke have det hele på en gang, vel ?

De er hermed skrevet på min julegave-ønskeseddel. 😉

Jeg kom også til at købe denne sø ( m ) and …

20060908-52.JPG

… som sad helt alene for sig selv i et hjørne på en lille hylde. Tøjmæssigt minder han mig meget om en rimmelig kendt amerikansk and, som især er kendt på grund af sit temperament. Han kostede en rundt tier så .. ja, min "lille" samling af ænder fik et nyt medlem igen i dag.

🙂

Da vi var færdige med vores besøg på selv Kronborg slot inklusiv museumsbutikken, sluttede vi af med at gå en tur på dets voldanlæg for at nyde udsigten ud over Øresund og da det var meget klart i vejret, selv om det blæste en del, kunne vi se over til Helsigborg i Sverige.

Der efter satte vi os ind i bilen, hvor vi nyd lidt af det, som vi havde lagt ned i vores køleboks, inden vi kørte hjemme fra i morgens.

Vi blev enigen om, at vi gerne ville opleve lidt mere i dag og at det helst skulle være i Helsingør eller nærmeste omegn, når vi nu var kørt dertil, men det kunne vi ikke komme til !

Helsingørs Bymuseum lukker klokken 16:00, hvilket vil sige, at vi ville have cirka 45 minutter til at nå det hele igennem og Teknisk Museum lukker klokken 17.00, hvilket vil sige, at vi ville have cirka 1:30 time til at nå det hel igennem og det, mener vi begge to, er alt for lidt tid. Især hvis man som os godt kan lige at have så god tid, når man går rundt i et museum, at man kan nå at læse, hvad der står på skildtene ved siden af de udstillede genstand.

Og så er det, at jeg tillade mig, at undere mig over, hvordan det kan være, at de danske museer og øvrige seværdigheder kan tillade sig at brokke sig over, at de har alt for få besøgende samtidigt med, at de har så publikoms uvenlige åbningstider ?

Der er jo stort set ingen af dem, som åber før et sted imellem 10:00 og 11:00 og de lukker stort set alle som en et sted imellem 16:00 og 17:00. Når nu det efterhåndens er blevet sådant, at landets butikker skal have åbent næste 24 time i døgnet 365 og i skudår 366 dage om året, for at folk skal have mulighed for at kunne nå at handle ind, hvorfor kan vores museer og øvrige seværdigheder så ikke også have længere åbent ?

Hvis de havde det, så kunne man jo nå at besøge dem for eksempel om aften efter arbejdet eller også kunne man nå at besøge et par tre stykker af dem i løbet af en weekend.