Arkiver

Goddag til februar 2013


Hverdagen.

I dag tager vi så i hvert fald ifølge kalenderen hul på den sidste tredjedel af denne vinter. For man plejer jo at kalde december, januar samt februar for de tre vintermåneder, og det er der helt skønt, at man har valgt den korteste af årets tolv måneder til at afslutte vinteren.

Indtil videre er det en ret kold vinter, vi har haft denne gang, eller måske skyldes det kun, at på nær de to sidste vinter så har de foregående vintre været så milde, at vi mere eller mindre helt har glemt, hvordan en vinter også kan være, når den byder på masser af frost, is samt sne.

Stort set lige siden starten af december har der mere elle mindre ligget sne, godt nok kun et tyndt lag, men hver gang den gamle sne er forsvundet, er der allerede efter nogle få dage kommet et nyt lag sne. Udendørstemperaturen har lige ledelse stort set siden starten af december mere eller mindre døgnet rundt været lige omkring eller under frysepunktet, så det føles næsten helt lunt, at der lige nu er plus 0,9 grader udenfor her i mir område af Roskilde.

Endnu har vi her i mit område af Roskilde ikke set noget som helst til de allerførste små søde hårdføre forårsbebuder så som dorthealiljer, erantiser, krokuser samt vintergækker, og fuglene er heller ikke sådant for alvor begyndt at komme på frierfødder, selv om jeg da har hørt lidt fuglesang om morgen de sidste par dage, for de har simpelthen mere end travlt med at søge efter føde, så de kan overleve ude i kulden.

Så her til morgen er der bestemt ikke noget som helst, der tyder på, der kun er cirka en måneds tid til, foråret sådant i hvert fald ifølge kalenderen skal begynde. Heller ikke selv om dagen er tiltaget med 1 time og 40 minutter, men selv om det hele mere ikke mindre derud er dybfrossent, så er foråret og dermed den lysere samt varmere tid altså på vej, og forhåbentligt varer det ikke så forfærdigligt meget længere, før vi for alvor begynder at kunne mærke, at dagene bliver længere og længere samt at Solen får mere og mere magt til at varme naturen samt os op, når den endeligt får lov til at vise sig på himlen.