Dagsarkiv: mandag, 17. juni 2024, 9:00

Sytten dage


Hverdagen.

Egentlige er det lidt pudsigt samt ret så underligt så forskelligt man kan se på den samme ting, tag nu for eksemplet sytten dage …

… når man sidder og skriver en aftale, der skal finde sted om sytten dages tid, ind i sin kalender, så føles de sytten dages tid som noget nær en evighed eller i hvert fald noget, der ligger meget langt ude i fremtiden. Hvis man derimod sidder og blader lidt tilbage i sin kalender og man dermed “falder” over en aftale, der fandt sted for sytten dages tid side, så er det jo stort set ikke ret længe siden.

Sådant har min elskede Skat og jeg det også med vores sytten dage lange skønne forsommerferie, for før vi tog hul på den, synes vi, at det var helt vildt dejligt, at vi nu kunne se frem til sytten sammenhængende fridage og vi have masser af forskellige drømme, håb samt planer for, hvad vi kunne samt skulle bruge alle de mange skønne fridage til.

I dag sytten dage senere, kan vi så begge to blot konstatere, at de sytten sammenhængende fridage, vi noget så frygteligt havde glædet os til, desværre allerede er brugt helt op og at vi langt fra har nået bare tilnærmelsesvis en lille bitte brøkdel af alt det, vi havde drømt om, håbet på, planlagt samt regent med at vi kunne og skulle nå i løbet af indeværende års forsommerferie.

Dermed har jeg ikke skrevet, at vi ikke har haft en god samt indholdsrig forsommerferie, for det har vi i den grad haft, men den var bare alt for kort.

Sankt Botholfus dag – Bodulfs dag – Bodelsmesse


Hverdagen, Årets gang.

For 24 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Sankt Botholfus dag – Bodulfs dag – Bodelsmesse, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Sankt Botholfus dag eller på dansk Bodulfs dag samt Bodelsmesse. Vi ved ikke ret meget om Sankt Botholfus ud over, at han ifølge legenden var en benediktinermunk samt at han grundlagde et kloster i den engelske by Lincolnshire.

Det siges, at Sankt Botholfus var ydmyg, mild og meget venlig samt at han altid selv fulgte samtlige af de principper, han lærte videre til sine elever.

Igennem hele middelalderen var Sankt Botholfus en meget populær helgen overalt i hele Danmark, hvilket måske nok mest af alt skyldtes de engelske munkes missionsvirksomhed, og ikke mindre end syv danske kirker er blevet opkaldt efter ham. Den meste kendtes af disse syv danske kirker er nok domkirken i Aalborg.

Ifølge folkeovertroen i det gamle danske bondesamfund, så er Bodelsmesse regn et godt tegn og lige så længe rugen drær før Bodelsmesse, lige så længe mejes den før Olsmesse, der jo falder den 29. juli.

Ligeledes ifølge folkeovertroen i det gamle danske bondesamfund, så vil tørvejr på Bodelsmesse give korte strå samt lave neg, da Bodelsmesse regn er bedre end guld eller som man plejede at sige: “Regn på Budolfs dag, giver en høst, som er bedre end kongens guld“.

En halvlun samt delvis overskyet morgen


Hverdagen.

Da jeg stod op, var udendørstemperaturen her i vores område af Roskilde plus cirka ti grader og i løbet af den sidste times tid er den nået at stige til plus cirka elve grader, så det vil være rigtigt dejligt, hvis den vil stige yderligere og gerne til et sted på den lune side af de tyve grader.

Vinden blæser forsat med to meter i sekundet og flere samt flere skyer er ved at samle sig på himlen over vores område af Roskilde, så i dag har vejrguderne nok tænkt sig at give en os en halvlun samt overskyet sommerdag.

Smut …


Hverdagen, Årets gang.

… og så var år 2024s 24. hele weekend desværre allerede brugt helt op samt vel overstået og det er atter blevet hverdag igen med alt hvad det nu indebærer af diverse forskellige former for arbejdsopgaver til både min elskede Skat og mig, da vores sytten dage lange forsommerferie desværre allerede definitivt er slut.

Det siges …


Hverdagen.

“At den største kunst med hensyn til at rydde op er, at man får lagt tingene, så man kan finde dem, næste gang man skal bruge dem, samt at man ikke får smidt noget ud, det så lidt senere viser sig, at man skal bruge” og lige præcist der er der nok et eller andet, der er gået helt galt for os.

For her til morgen har jeg gået rundt i hele vores lille lejlighed samt ude på altanen, imens jeg har meget ihærdigt ledt både højt samt lavt efter vores sytten dage lange forsommerferie og jeg kan altså simpelthen bare ikke finde den.

En atypisk mandag morgen


Hverdagen.

Da vores vækkeur eller retter vores clockradio gik i gang i morges, valgte min elskede Skat at blive i sin seng, for han har stadigvæk både ondt i halsen og er meget snottet samtidigt med han også stadigvæk hoster mere eller mindre konstant samt har feber.

Så derfor føler min Skat, at han godt kan tillade sig at tage en sygedag i dag, da han nok vil have bedst af at passe sit helbred i stedet for sit arbejde og han ikke kommer til at smitte sine kollegaer.