Dagsarkiv: tirsdag, 25. juli 2023, 20:15

Stadigvæk noget så frygtelig meget ked af det


Hverdagen, Årets gang.

Nu er det tre år samt elve uger siden, min Skat og jeg fandt Poul halvt liggende og halvt siddende på en taburat i hans køkken og det eneste vi kunne gøre var at konstatere, at han var død.

Mit indre er stadigvæk et stort totalt kaos, da jeg både er fyldt helt op samt fuldstændigt tømt for følelser og jeg kan slet ikke finde mig selv, selv om jeg godt ved, at jeg findes et eller andet sted midt alt dette kaos.

Husk at …


Hverdagen.

… det er i aften, der er mulighed for at opleve den allersidste af årets fire gratis byparkskoncerter i Roskilde Bypark, det er Chili, der står for opvarmningen af publikum før aftens hovednavn Poul krebs med band gå på scenen.

Der er mulighed for at købe drikkevarer samt mad fra klokken 18:30 og musikken starter ved 19:30 tiden.

Jakobsdag


Hverdagen, Årets gang.

For 23 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Jakobsdag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Jakobsdag eller Sankt Jakobs dag eller Sankt Ibs dag, da kært barn jo kan have mange forskellige navne, men det ændre dog ikke på, at dagen er officiel mindedag for den af Jesus apostle, der hed Jakob Zebedæus´søn med tilnavnet Jakob den Ældres, han var for øvrigt bror til den af Jesus apostle, der hed Johannes.

Ifølge legende blev Jakob ved påsketid i år 44 henrettet for sin kristne tro, hvilket skete på foranledning af kong Herodes Agrippa, og Jakob blev dermed den første af Jesus tolv apostle, der led martyrdøden.

Legende fortæller end videre at Jakob prædikede det kristne evangelium i Judæa samt Syrien, hvor han omvente utallige mennesker samt en hedensk troldmand til den kristne tro, før han blev pågrebet af de romerske myndigheder.

En anden legende fortæller dog at Jakob havde prædiket det kristne evangelium i Spanien samt at hans jordiske rester befinder sig i Santiago de Compostela på den spanske vestkyst, der igennem middelalderen blev søgt meget af blandt andre de danske pilgrimme.

Ifølge folkeovertroen i det gamle danske bondesamfund, så skulle husbonde holde øje med vejret de tre sidste søndage før Jakobsdag, for hvis søndagenes vejr er fint og klart, så vil høsten på trods af nogle måske elendige hundedage alligevel komme godt i hus.

Ligeledes ifølge folkeovertroen i det gamle danske bondesamfund, så må der i hver fald ikke komme nedbør på Jakobsdag, for så vil det fortsætte med at regne i den næste måneds tid, til gengæld bliver den kommende vinter så mild. Omvendt så må Solen heller ikke skinne hele Jakobsdag, for så bliver den kommende vinter meget streng. Man sagde derfor følgende huskeremse om Jakobsdag: “Når i juli Jacobus er varm og klar, som oftest om julen kulde vi har“.

I det gamle danske bondesamfund troede man også, at både agern, bog samt olden blev dannet helt færdigt natten til Jakobsdag og den gang var det meget vigtigt, at lige præcist disse tre afgrøder blev gode, da de udgjorde den største del af de omstrejfende svins efterårsføde.