For femten år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Kristi Himmelfartsdag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …
Kristi Himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristis himmelfart og den falder altid 40 dage efter hans opstandelse påskedag, det vil sige, at Kristi Himmelfartsdag altid er den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og den falder derfor på forskellige datoer fra år til år.
Ved hjælp af Kristi Himmelfartsdag fejrer man den sidste dag, hvor Jesus ifølge Det Nye Testamente mødtes med sine disciple på Oliebjerget og derefter steg han op i himlen, hvor han blev ophøjet til Guds højre hånd.
I det gamle danske bondesamfund var det helt almindeligt, at man mejede sin rede, hvilket vil sige, at man pyntede gården med grønne grene, da det ud over at være kønt at se på også ifølge folkeovertroen beskytter mod hekse og andre former for trolddom.
Kristi Himmelfartsdag bliver for øvrigt anset for at være den allerbedste af årets dage til at så byg.
I Danmark og de fleste andre vestlige lande er Kristi Himmelfartsdag en national helligdag og dagen er nok for langt de fleste vedkommen en kærkommen fridag sidst på ugen, som ikke bliver fejret på nogen speciel måde.
Mange arbejdspladser kalder fredagen efter Kristi Himmelfartsdag for en indeklemt fredag og har derfor gjort den til en fast lukkedag, hvilket betyder, at de ansatte skal tage fri den dag enten som en feriedag eller som afspadsering.
I daglig tale kaldes Kristi Himmelfartsdag for Kristi Luftfartsdag og da den er en helligdag, er de fleste butikker lukket med mindre de normalt har åbne på alle andre former for helligdage.