Arkiver

Michael Jackson har forladt "bygningen"


Hverdagen.

Jeg har lige modtaget en lille e-mail fra min Skat, hvori han blandt andet skriver …

"Hov, de har lige sagt i radioen, at Michael Jackson er død af hjertestop kun 50 år gammel."

… den slags nyheder får vel næsten altid en til at tænke lidt over livet .. for det minder jo en om, at ingen heller ikke du og jeg er udødelige samt at Døden ikke se på vores alder, hvis vi er blandt dagens udvalgte.

Michael Jackson har været en væsentligt del af det musikalske lydtapet i sort set hele mit liv lige fra hans debut som fem åring sammen med hans fire storebrødre i The Jacksons Five til hans mildt skrevet storslående solokarriere som blandt andet indeholder det til dags dato allerbedst sælgende album i hele verden "Thriller", der udkom i december 1982. Albumet var produceret af Quincy Jones og det er nok også Michael Jacksom allermest helstøbte album, der viser samtlige facetter af hans store talent.

"Thriller" albumet rummer alt lige fra helt stille kærligheds ballader i form af for eksempel duetten med Paul McCartney: "The Girl Is Mine", der opnåede en 8. plads i UK og en 2. plads i USA, over de dansgulv trækkende pop nummer som for eksempel "Billie Jean", der opnåede en 1. plads godt nok kun i en uges tid i UK og en 1. plads i hele 7 ugers tid i USA, og "Wanna Be Startin´ Somethin´", der opnåede en 8. plads i UK og en 5. plads i USA, til de noget mere hårde rocknummer som for eksempel "Beat it", der opnåede en 3. plads i UK og en 1. plads i hele tre ugers tid i USA.

Der til kommer, at albumet titelnummer "Thriller" opnåede en 10. plads i UK og en 4. plads i USA, hvor det for øvrigt var første gang siden 1960eree, at et nummer var debuteret på hitlisten på en 20. plads. End videre gav det også en helt ny og indtil da udset standart for musik videoer, da den var den bedste produceret og dyreste musik video – næsten en hel lille spillefilm – på det tidspunkt.

Selv om Michael Jackson udgave flere album efter dette, opnåede de aldrig bare tilnærmelse vis det sammen høje kunstneriske niveau samt slagstal, og albumet er den dag i dag blandt de pæneste sælgende album hvert år. Ind til videre er der solgt over 50 milioner eksempler af det.

Alene i løbet af 1980erne nåede Michael Jackson at sælge over 100 milioner plader i form af diverse album, maxier og singler, og han var den første entertainer, der opnåede at tjene over 100 milioner dollar i løbet af et enkelt års tid.

Det havde været meningen, at Michael Jackson skulle på en længere comebackturne i løbet af indeværende år, men det blev mere og mere usikkerhed om, hvor vidt disse koncerter ville blive til noget på grund af hans svigtede heldbred. Det har vi så nu på den hårde måde fået vished om, at de ikke gør.

I 1960erne var det sådant, at enten var man til "de pæne drenge" The Beatles eller også var man til "de grimme drenge" The Rolling Stones, og på samme måde var det i 1980erne … for enten var man til "naboens pæne dreng" Michael Jackson eller også var man til "nabolaget absolut ikke pæne dreng "Prince. Jeg var så til det sidste, men dette har dog aldrig forhindret mig i at nyde Michael Jacksons fantastiske musik og hans store talent, som bestemt ikke uden grund gav ham tilnavnet "The King of Pop".

Senere viste det sig, hvis man skal tro alle skriverierne i diverse sladderspalter, at det hvis nok var lige omvendt, men den slags har jeg aldrig gået op i. Det er talentet og ikke privatlivet, der danner basic for, om jeg beundrer en person eller ej.

Nu kan "The King of Pop" ligesom "The King of Rock" ( læs: Elvis Presley ), hvis datter Lisa Marie Presley Michael Jackson for øvrigt nåede at være gift med i næste to års tid, før ægteskabet brast, ikke længere glæde os med deres store talenter, men hvis de er det samme sted, mon så ikke de vil kunne hygge sig sammen, imens de "jammer" lidt ?

P.S.
Det var ikke Michael Jacksons "Thriller", men der imod Prince & The Revolutions "Purpel Rain" der dannede den lydmæssige baggrunden, imens jeg skrev dette indlæg. For det album er og vil nok også altid forblive mit så absolute ynglings album.