Arkiver

En juni lørdag i Roskildes centrum – Del 2


Hverdagen, Oplevelser.

Vi besøgte vores lokale Turist Bureau, der dækker området Roskilde og Lejre. Der fik vi lige forsynet os med en god stak af diverse brochure over dels forskellige byer samt områder i Danmark og dels over forskellige både inden- og udendørs seværdigheder spredt ud over hele landet. Så nu har vi fået rigeligt med inspiration med hensyn til, hvad vi også skal have skrevet på vores efterhånedens ret så lange list over seværdigheder i Danmark som vi gerne vil både se og opleve.

🙂

Vi gik tværs hen over Stændertorvet og igennem porten ind til købmandsgården i Stændertorvet nummer 2. Inde i gården finder man dette lille springvand med en kæmpe stor frø …

2009/06/20/201.jpg

… eller er det i virkeligheden en forhekset og forstenet prins.

😉

Vi forsatte igennem gården og når man forlade den, kommer man ud til en stor parkeringplads, hvor man blandt andet finder bagsiden af dette bindvæksthus …

2009/06/20/202.jpg

… vi forsatte ad Gullandsstræde, hvor vi kom forbi den spændende bygning …

2009/06/20/203.jpg

… der indtil den 1. april sidste år husede byens turistbureau. I dag står bygningen …

2009/06/20/204.jpg

… tom og jeg håber på, at man finder ud af at bruge den til et eller andet godt formål i stedet for at rive den ned, hvilket ville være mere end synd.

Vi gik via Borchsgade hen til Allehelgensgade, hvor fra man imellem husblokkene har flere virkelige gode kig til Gammel Vor Frue Kirke …

2009/06/20/205.jpg

… der oprindelige var en frådestens kirke fra slutningen af 1000-tallet, som tilhørte et fornemt cistercienser nonnekloster og den var i middelalderen en stor samt meget betydningsfuld kirke. Den har en både interessant samt spændende bygnings historie, og på et eller andet tidspunkt, når min Skat jeg har rigtigt god tid og vejret er flot, skal vi også en tur rundt om kirken og den tilhørende kirkegård, der helt sikkert vil kunne fortælle os noget om Roskildes historie.

Vi forsatte op til Jernbanegade, hvor vi lige fik handlet ind hos Føtex i Roskilde Stations Center, før vi gik derfra ad Køgevej, som vi krydsede via gangbroen, før vi forsatte hen til Knudsvej og indgangen til Roskilde Ringen …

2009/06/20/206.jpg

… hvor der igen i dag var masser af kønne buske samt træer, og nogle af dem havde nogle virkelig skønne ny udsprungne blomster …

2009/06/20/207.jpg

Roskilde Ringen, som i dag er et dejligt lille grønt åndehul tæt på næsten det hele og især bymidten, var oprindelig en 1.380 meter lang motorbane, som blev anlagt i en nedlagt grusgrav i 1955 kun et stenkast fra Roskilde Sygehus.

Det var ostekongen Poul Tholstrup, som skabte Danmarks første permanente motorsportsbane i samarbejde med Automobil Sportsklubben København og banen var Danmarks mest kendte motorbane i perionden fra 1955 til 1968, hvor den blev nedlagt og senere omdannet til en park.

I den perioden, hvor Roskilde Ringen var en motorbane, var den et sted, hvor mange verdensstjerner dystede mod hinanden.

Det sidste løb blev kørt på Roskilde Ringen den 22. september 1968 og på det tidspunkt, var banen stort set omringet af beboelsesejendomme.

2009/06/20/208.jpg

Vi gik igennem Roskilde Ringen, og vi fik lige handlet det sidste af det, som vi skal bruge i løbet af denne weekend, ind hos Aldi, før vi forsatte ad Søndre Ringvej, som vi fulgte til Køgevej og derfra skulle vi kun via stamvejen og så var vi hjemme hos os selv igen.

🙂

Jeg synes, at vi bo et rigtigt dejligt sted. For vi bor lige i nærheden af det hele med gode muligheder for at handle ind og samtidigt bor vi så langt væk fra bymidtens larm og støj, at vi har masser af grønne åndehuler næsten lige uden for vores opgangs dør.