Arkiver

Folkeparkens Motionsløb


Hverdagen, Nyheder, Oplevelser, Ænder.

Egentligt ville min Skat og jeg meget gerne stille op klokken 10:00 den anden søndag i hver måned, når den lokale løbeklub Løb For Livet arrangere Folkeparkens Motionsløb, men af en eller anden årsag, så er det meget sjældet, vi når det. Derfor er vi ekstra stolte af os selv i dag, fordi vi begge to nåede at deltage i dagens motionsløb. Der for øvrigt var løb nummer 150, der er blevet afholdt i løbet af de sidste 12½ år.

Folkeparkens Motionsløb starter ved siden af Lovise Kilde …

2009/06/14/001.jpg

… og foran Amfiteateret …

2009/06/14/002.jpg

… hvorfra der er den smukkeste udsigt ud over Roskilde havn og fjord.

🙂

Folkeparkens Motionsløb blev afholdt for første gang den anden søndag i januar 1997, og lige som til det allerførste løb har det lige siden været bagermester Jan Marott Behrens, der har stået for alt det praktiske i forbindelse med både tilrettelæggelsen og afviklingen af løbet. Hvilket han gør helt frivilligt og ganske ulønnet. Så man kan vis roligt kalde ham for en af byens virkelige ildsjæle.

Dagens løb var nummer 150 i rækken og derfor var det ikke, som det ellers altid har været og er Jan Marott Behrens, der skød løbet i gang, men derimod formanden for Roskildes Social- og Sundhedsudvalg Annie Larsen, der gjorde det eller rettere hun klippede den hvid- og rødstriber snor, der i dagens anledning var spændt ud foran startstedet, over.

Dermed var der taget hul på dagens motionsløb i Folkeparken og selv om vi ikke opnåede deltager rekort denne gang, så var vi vel små 300 personer i alle aldre lige fra de helt små, der lige har lært at gå til dem op i midten af 70-erne. Det er nemlig endnu et kendetegn ved Folke Parkens Motionsløb … der er ingen former for krav til hverken din alder, dit køn eller dine løbeevner. Kan du ikke løbe, kan du bare gå ruten i stedet for.

Du skal bare komme samt være med, og så er det lige meget, om du går eller løber, en, to, tre, fire eller frem gange ad den 1.665 meter lange rute i de smukke omgivelser.

Løber man tre omgange, har man løbet 5 kilometer og løber man alle fem omgange, har man løbet 8,333 kilometer.

Det koster en rund tier at være med, og hele fortjensten ved slaget af startsnummer går til indkøb af præmier. For der er en præmie til hver femte deltager. Disse præmier er som reglen en lille æske chokolade eller en lille pose slik. Altså noget som er blevet købt på tilbud til 10,00 eller 20,00 kroner per styk, men heller mange små præmier end en eller to store.

Alle disse spændende præmier bliver der trukket lod om efter løbet og som regnlen er der også nogle lidt større præmier, der er blevet sponsoret af nogle af byens lokale erhvervsfolk eller forretningdrivende.

🙂

Efter Jan Marott Behrens havde budt os alle sammen velkommen, hvilken han også gør med en personlig snak med alle, når de køber deres startsnummer, samt han lige havde fortalt lidt om, hvor på ruten vi skulle være særlige opmærksomme, så ingen kommer noget til, og formanden for Roskilde Social- og Sundhedsudvalg havde sat løbet i gang, fik vi endelige lov til at komme ud på ruten.

Desværre er min løbeform ikke særlig god og der er stadigvæk mere end lang vej til mit første delmål "at kunne løbe 5 kilometer" samtidigt med det er det min "slap af uge" og derfor løb jeg kun en rude, hvorefter min Skat …

2009/06/14/003.jpg

… forsatte med at løbe alene, og sikker en fart, der lige pludselig kom på ham …

2009/06/14/004.jpg

… når jeg nu ikke længere løb ved siden af ham og holdt hans tempo nede.

Jeg satte mig på en af de udlagte presninger, hvor man har mulighed for at ligge sine personlige ejendele, imens man løber. Derfra havde jeg en god udsigt både til de andre deltager …

2009/06/14/005.jpg

… efterhåndens som de kom i mål og til de mange meget store flotte træer …

2009/06/14/006.jpg

… der er i Folkeparken.

Så kom min Skat i mål, efter han havde løbet alle fem omgange, hvorefter han …

2009/06/14/007.jpg

… lige skulle strække sig lidt ud, før vi gik hen til målområdet …

2009/06/14/008.jpg

… hvor vi stille os, imens vi ventede på, de sidste løbere skulle komme i mål samt at lodtrækningen på startsnummerne skulle begynde.

Desværre vandt ingen af os noget, men det gælder jo ikke om at vinde, men derimod om at være med og det var vi så for en gangs skyld i dag.

Da Folkeparkens Motionsløb samt den efterfølgende lodtrækning på startsnummerne var overstået, gik min Skat og jeg lige hen til den ene af Folkeparkens søer …

2009/06/14/009.jpg

… hvor vi fik hilst på mågerne, rørhønsene og deres kyllinger samt de mange ænder. Vi havde så travlt med at komme tæt på ænderne, så jeg kunne komme til at fotograferede dem, at vi ikke lagde mærke til denne and …

2009/06/14/010.jpg

… før min Skat gik et skridt baglæns og næsten var ved at træde på den. Til al held sket det ikke noget med hverken min Skat eller anden.

🙂

Man kan læse mere om Løb For Livet på www.loebforlivet.dk.