Arkiver

Hvid strikket stumpet bluse med blonde borter


Hverdagen, Håndarbejde.

I løbet af eftermiddagen og aften, imens min Skat har siddet og set Le Mans på fjernsynet, har jeg nået at få klaret de sidste små finesser på denne hvide strikket stumpet bluse med blonde borter …

2009/06/13/501.jpg

… den er designet af Jette Welander og opskrifter har været bragt i Femina nummer 21 i 1989. Så det er ved at være en lidt halv gammel opskrift, hvilket ikke gør modellen mindre sød.

Det er fjerde gang, jeg prøver at strikke den. De tre første ( en hvid, en lysegul og en mintgrøn ) blev strikket i 1989 og da de desværre var mere eller mindre slidt op, blev de smidt ud, da jeg sidste gang fortog en kraftig oprydning i min garderobe.

Bort set fra jeg selv har været nødt til at beregne, hvor mange masker, rækker og så videre der skal bruges til min størrelse ( xtra small ), så har jeg fulgt opskriften næsten slagvis, for jeg er også kommet til at give den det sidste lille "finish touch" ved at give den en række fastmasker rundt i halsen samt forneden på både ærmerne og kroppen.

Jeg har brugt seks nøgler hvidt ( farve nummer 1055 ) "Mariposa" ( 100% ren gaseret og merceriseret bomuld ) med en løbelænge på 125 meter per 50 gram, som jeg for små to års tid siden har købt i Aldi. Faktisk er det sjovt at kunne gå tilbage på min blog og på den måde finde ud af, hvor længe mit garn har nået at ligge på lager, før jeg når at få det brugt.