Arkiver

En tidlig sommer lørdag i Roskilde – Del 2


Hverdagen.

Min Skat og jeg gik tværs hen over Palæstræde og derefter gik vi langs med Stændertorvet, hvorefter vi forsatte ad Allehelgensgade, hvorfra man imellem flere af hus blokkene på venstre side af vejen har kig til Vor Frue Kirke …

2009/06/06/401.jpg

… der oprindelige var en frådestens kirke fra slutningen af 1000-tallet, som tilhørte et fornemt cistercienser nonnekloster og den var i middelalderen en stor samt meget betydningsfuld kirke. Den har en både interessant samt spændende bygnings historie, og på et eller andet tidspunkt, når min Skat jeg har rigtigt god tid og vejret er flot, skal vi også en tur rundt om kirken og den tilhørende kirkegård, der helt sikkert vil kunne fortælle os noget om Roskildes historie.

Vi forsatte ad Køgevej …

2009/06/06/402.jpg

… som vi krydsede via gangbroen ved banelegemet, før vi gik via stien op til Knusvej og hen til indgangen til Roskilde Ringen …

2009/06/06/403.jpg

… der var lige så smukt derover i dag, som der plejer at være det uanset hvilket tidspunkt af året, vi kommer derover. Hvor er det altså dejligt, at vi har sådant et skønt grønt åndehul så tæt på vores hjem.

🙂

Der var masser af både flotte og kønne blomstrende buske og træer …

2009/06/06/404.jpg

… og udsigten over søen …

2009/06/06/405.jpg

… er simpelhen bare så smuk. Vi krydsende Søndre Ringvej og vi var lige en hurtigt tur i Aldi, men da de dels ikke havde mere end halvdelen af det, som vi skulle bruge, og de dels kun havde en kasse åben, da de to andre kasser var gået i stykker, så gik vi igen uden at køre noget.

Vi forsatte langs med Søndre Ringvej og vi blev enige om, at vi lige ville gå en hurtigt tur i Fakta på Køgevej, men da de heller ikke havde mere end halvdelen af de ting, som vi skulle bruge, blev vi enige om, at vi ikke gad at stå i en lang kø kun for at købe to små ting, som vi dybest set godt kunne undværer, og derfor gik vi uden at købe noget.

Vi forsatte hjem ad via Køgevej, hvor der var en meget lang kø af biler …

2009/06/06/406.jpg

… der nok mere eller mindre alle som en har indeholdt personer, der skulle besøge Dyreskuet, der finder sted i denne weekend.