Arkiver

Jeg har leget …


Hverdagen, Håndarbejde.

… men kun ganske lidt for allerede længe før jeg var blevet gammel nok til at begynde at gå i skole, havde min mor, der jo i hvert fald ifølge hende selv var det eneste normalt begavet menneske, der nogensiden har levet på denne jordklode og som for øvrigt var omgivet af en flok lallende tåber, lært mig, at hvis jeg havde tid til at lege, så var det ene og alene fordi, jeg var en mere end doven, dum og ugidelig topegoist, der ikke tænkte på andet end at spilde min tid med fuldstændig ligegyldigheder i stedet for at fortage mig noget fornuftig som for eksempel at hjælpe hende ved at underholde hende eller på andre måder varte hende op.

Min mor var godt nok den første, men desværre også meget langt fra den eneste, der mente eller mener, at vedkommen helt naturligvis har den 100% fulde rettighed til at sætte dagsorden i mit liv. Faktisk har det vist sig, at den eneste, der tilsynlade ikke må have indflydelse på, hvad mit liv skal bruges til, er mig.

Dette faktum er jeg så godt nok gået i gang med at ændre ret så kraftigt på og derfor har jeg også tilladt mig at lege lidt både i går aftes samt her til morgen. Det skyldes, at jeg under min tømning af en plastikpose med diverse hobbymaterialer fandt denne søde lille kurv …

2010/07/17/001.jpg

… jeg fik af Hanne, der for øvrigt havde vundet den under en pakkeleg til en pigekomsammen, kort tid før, jeg flyttede til Roskilde og så var det, jeg kom i tanke om, at jeg havde denne lille dukke …

2010/07/17/002.jpg

… liggende. Jeg købte den for en rund tyver kort tid efter, jeg var flyttet til Roskilde.

Jeg købte dukken, fordi der på det tidspunkt var nogle små piger i vores omgangskreds, som ønskede sig hjemmefremstillet dukketøj til deres Baby Born Mini-dukker og jeg syntes sådant en dukke var alt for dyr at investere i, især når den kun skulle bruges som model og ikke skulle gives væk, så da jeg så fandt denne dukke i Føtex og den var på størrelse med Baby Born Mini-dukkerne, så købte jeg den og jeg brugte den så, da jeg designede det dukketøj, der blev brugt som julegaver det år.

I går aftes kiggede jeg i den SmartBoks, hvori jeg gemmer alle mine garnrester, og der fandt jeg en lille rest sart grøn ( farve nummer 772 ) Cotton ( 100% bomuld ) fra Stof & Stil, og imens min Skat sad og så et eller andet på Discovery, prøvede den ene af mine hæklenåle og jeg, om vi kunne føre min ide ud i livet og inden der var gået en lille times, havde vi i fællesskab fremstillet en lille forring …

2010/07/17/003.jpg

… til kurven. Her til morgen har vi så fremstillet et lille dynebetræk samt et lille pudebetræk …

2010/07/17/004.jpg

… så nu kan det lille dukkebarn ligge nogenlunde blødt samt ikke komme til at fryse, når det sover til middag i sin nye kurv …

2010/07/17/005.jpg

… indtil vider står den færdigt monteret kurv inklusiv dukke i min håndarbejdskurv og måske hvis jeg en dag ude i fremtiden finder tid til at lege lidt sammen med min symaskine, så kan det godt være, jeg kommer til at klippe en lille madras samt en lille hovedpude og en lille dyne ud af en rest pladevat. Alle tre dele vil så blive betrukket med en lille stofrest.

Madrassen skal ligge under foringen, så det lille dukkebarn ikke får ondt i ryggen. Puden skal puttes inde i pudestykket, så det lille dukkebarn ikke får ondt i nakken og dynen skal puttes ind i dynebetrækket, så det lille dukkebarn ikkw fryser.

Til al held lever min mor ikke længere og derfor kan hun heller ikke endnu en gang fortælle mig, at jeg er en mere end doven, dum, hjerneløs samt ugidelig topegoist, der kun tænker på at bruge min tid på noget fuldstændigt ligegyldigt, når jeg kan finde på at fremstille en sovekurv til en lille dukke, men så er der helt sikker rigtigt mange andre, der har fået noget så frygteligt ondt i det, de under normal omstændigheder skal sidde på og det må der også være mere end ubehageligt for dem.

På den anden side, havde jeg nu brugte disse små to times tid på noget så "yderst fornuftigt" som for eksempel at følge en fodboldkamp, et afsnit af en eller anden serie eller en etape i Tour de France på fjernsynet, så var det sjovt nok ikke nogen, der ville havde haft ment, at jeg havde brugt min tid på noget fuldstændigt ligegyldigt samt tåbeligt.