Arkiver

Syvsoverdagen


Hverdagen.

For ti år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg denne artikel om Syvsoverdagen, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Syvsoverdag og den har fået sit mærkelige navn til minde om syv unge mænd, der ifølge legende under en kristenforfølgelse omkring år 250 søgte ind i en hule på bjerget Kalion ved byen Efesos. Deres forfølgere murede hulen til, man da den blev åbnet igen næsten 200 år senere, i året 447, ja, så vågnede de unge mænd op ! Skønt de døde straks efter, at de var genopvækket, fik underet mange mennesker på egnen til at omvende sig !

Folketroen sagde, at som vejret var på Syvsoverdagen, sådan ville det blive uafbrudt i de næste syv følgende uger. Man mente derfor at regn på Syvsoverdagen ville give en meget vanskelig høst.

Den opmærksomme læsere har vel bemærket, at legenden omtale syv unge mænd, og at vejrforudsigelsen drejer sig om vejret i de syv kommende uger. Det er typisk for folkeovertroen med denne form for kulturel talmagi.