Arkiver

Sammys store eventyr


Oplevelser, Skildpadder.

Jeg abonnere på "Anders And & Co." og nogle gange følger der en lille gave som for eksempel en fribillet til en forpremiere på en børnevenlig biograffilm med bladet. Sammen med blad nummer 35 var der en fribillet til den nye 3D animerede tegnefilm "Sammys store eventyr" …

2010/09/12/001.jpg

… samt et tilbud om at der kunne købes yderlige billetter både til børn og voksne til kun 65,00 kroner per styk. Da min Skat godt kunne tænke sig at se en 3D-film og da vi aldrig nogenside har været i biografen sammen, selv om vi nu danner par på tiende år, så skyndte jeg mig at reservere to billet til formiddagens forpremiere på filmen i BioCity i City 2.

Da filmen startede klokken 10:00 og da vi helst ikke ville kom lige i allersidste øjeblik, så kørte vi hjemmefra ved 9:15 tiden: Da vi nåede til City 2, fandt vi en god parkeringsplads til bilen, hvor den så kunne hygge sig, imens vi gik i biografen. Det var for øvrigt helt underligt at besøge City 2 i dag, for ud over biografen var det kun McDonalds, der havde åbent.

Det er første gang, jeg ser en 3D-film og nogle steder virkede det mere ægte end andre, men sådant helt generelt var det en positiv oplevelse og jeg har kun fået endnu mere lyst til at se mindst en af de 3D-film, der lige for tiden går inde i planetariet.

Filmen handler om Sammey, der er en havskildpadder, som bliver udknækket på en strand i det solrige Californien på USAs østkyst. Straks efter udknækningen søger han ned mod havet og på sin vej igennem et kaos af andre små nyudknækkede havskildpadder både møder og mister han sit livs store kærlighed, der hedder Sally.

Sammy når i sikkerhed ude i havet og ganske som alle andre små nyudknækkede havskildpadder skal han nu tilbagelægge en rejse hen over alle verdenshavene, før han igen kan vende tilbage til den strand, hvor han blev født. Det går dog ikke ret lang tid, før Sammy opdager, at livet i havet ikke er bare tilnærmeslevise helt så sikkert, som han troede, det var, for der lurer mange forskellige farer, han ikke lige havde regent med at møde.

Han møder også en anden lille havskildpadde, der hedder Ray, og de bliver hinandens allerbedst ven, og sammen i deres søgen efter Sally bliver de vidner til, hvordan menneskerne ødelægge vores dejlige plant. De kommer blandet andet også til at møde en sjov blæksprutte, ligesom de undslipper en havørn og de forsøger at finde en hemmelig samt mystisk passage.

Filmen har premiere i flere biograffer over hele landet den 16. september i år og hvis du godt kan lide at se godt tegnet samt søde tegnefilm med en god, men ikke helt realistisk handling, der slutter lykkeligt, så skulle du prøve at se den.