Arkiver

Spændende projekt


Hverdagen.

En af de mange hyggelige opgaver, min Skat og jeg havde skrevet på vores ønskeseddel over aktiviteter, vi gerne vil nå i løbet af vores tre uger lange sommerferie, er kogningen af en potion bolcher.

For små to års tid siden, da vores lokale Panduro Hobby havde ophørtudsalg, fordi den skulle flytte fra Københavnsvej til Ro´s Torv, købte jeg blandt andet de indrigenser, der skal bruges til bolchekogning. Så vi skulle havde alt det, der skal bruges til kogningen af en potion bolcher, hjemme.

Desværre viste det sig, at alle tre poser med druesukker ifølge den påtrykte sidste holdbarheddato var udløbet, derfor ringede jeg til et par i vores vennekreds, da jeg ved, hun har en uddannelse som ernærings- og husholdningsøkonom for at spørge hende, om det ville være fuldstændigt uforsvarligt at bruge den omtalte druesukker. Da hun hørte den påtryke mindste holdbarheddato, svarede hun: "Er det kun et lille års tid for gammelt, så kan i sangens bruge det !", så det gjorde min Skat.

Faktisk er der ret så simpelt at koge bolcher, man tager en tykbundet gryde …

2010/08/06/001.jpg

… hvori man hælder den rette mængde vand, sukke samt druesukker, derefter bringer man det i kog …

2010/08/06/002.jpg

… og så passer man ellers på, det ikke bliver for varmt, for så står man lige pludseligt med en kæmpestor karamel på et halvt kilo.

Når bolchemassen har nået den rigtigt temperatur, bliver den hændt ud på et stykke bagepapir …

2010/08/06/003.jpg

… der skal så tilsætte smagsstoffer …

2010/08/06/004.jpg

… og derefter skal bolchemassen bare æltes godt …

2010/08/06/005.jpg

… når den begynder at blive så kold, så man kan holde på den med de bare hænder, begynder man at dele den og så ruller man delene ud i den tykkelse, der svarer til den ønskede størrelse på bolcherne …

2010/08/06/006.jpg

… der så bare skal klippes af rullerne og derefter lægges på et stykke bagepapir, til de …

2010/08/06/007.jpg

… er blevet kolde nok til, de kan spises.