Arkiver

Lige før sengetid


Hverdagen, Oplevelser, Ænder.

Så er den fjerde dag i vores 24 sammenhængende dage lange skønne forsommerferie allerede ved at være nået til vejs ende, Solen er næsten gået helt ned, Månen er ved at stå op, Piv kæmper en brav kamp, da han ikke vil overgive sig til Ole Lukøje, min Skat

2014/06/16/1901.jpg

… er ved at tørre dagens samlet opvask og jeg vil lige prøve på at skrive lidt om, hvad vi har nået i løbet af denne mandag, før vi går i seng.

Traditionen tro på vores fælles arbejdsfrie dage så ville min Skat gerne sove lidt længere end mig her til morgen, så derfor blev han liggende i vores lune seng, da jeg stod op ved 6:45 tiden, så jeg havde nået at smøre dagens madpakker og min morgenmad, nyde den og min morgenthe, skrive et par små indlæg på min blog samt solde groft, før min Skat stod op ved 7:30 tiden samt efterfølgende tog morgenmad.

Imens jeg var i bad, nåede min Skat at ordne nogle få småting via den bærbare computer, hvilket blandt andet var at tilrettelægge dagens lange køretur, så vi fik oplevet samt set mest muligt på den, og imens min Skat var i bad , nåede jeg at sidde med fødderne i varmt sæbevand, tage tøj på samt besvare og skrive et par små e-mail.

Lige efter jeg klokken lige præcist 9:00 havde ydet den helt normale daglige telefonvæknings service overfor Poul, pakkede min Skat og jeg i fællesskab køletasken samt den lille sorte plastik klapkasse med gule hanke, vi kalder for picnickurven, hvorefter vi kørte fra det lejede sommerhus og jeg friste næsten til at skrive, at traditionen tro så fordelte vi opgaverne imellem os sådant, at min Skat styrede vores lille bil, Sludrechatollet i form af vores nye navigator viste vej, Piv sad lige ved siden af Sludrechatollet, så han kunne nyde udsigten via bilens forrude og jeg hæklede på det igangværende projekt.

Min Skat og jeg havde aftalt, at det meste af dagen skulle bruges i Aalborg Zoo, men i stedet for at køre den direkte vej fra Lærkelunden til Aalborg, kørte vi en mindre omvej, sådant at vi blev "nødt til" at krydse Randers Fjord med Voer-Mellerups lille hyggelige færge, hvilket vores lille bil ikke var helt trykt ved, men det hjalp så lidt på dens modvilje, at den fik lov til at stå forreste på færgen og den dermed også var den første af de tre biler, der er plads til på færgen, der fik lov til at køre i land.

Vi holdt en lille pause ved Voer-færgeleje, imens vi læse den opsatte infotavle …

2014/06/16/1902.jpg

… samt gik en lille bitte tur ad en køn natursti og havde det ikke været fordi, vi skulle til Aalborg Zoo, så havde vi sanges kunne bruge et par tre timers tid på at udforske det kønne område, hvor der blandt andet ligger et naturcenter.

Vi gik tilbage til vores lille bil, der allerede på dette tidspunk var bange for, den skulle ud at sejle endnu en gang i dag, da den havde opdaget, at vi havde købt en såkaldt endagsbillet, så den frygtede allerede, at vi skulle den samme vej tilbage til det lejede sommerhus, men det var nu ikke lige det, vi havde planlagt.

Dagens næste stop blev Aalborg, hvor vi på Faunavej fandt en god gratis parkeringsplads til vores lille bil, hvor den kunne hygge sig med at slappe af samt kølne sine futter altså dæk, imens vi hyggede os i Aalborg Zoo.

Lige så snart vi var nået ind i Aalborg Zoo og vi havde beundret samt fotograferet skulpturen Det Gode Kup

2014/06/16/1903.jpg

… der er udført af C.J. Bonnesen, fandt vi en god træ bænk, hvor vi sad, imens vi nød vores medbragte madpakker, derefter brugte vi de næste lidt over fire timers på at fotografere, opleve samt se alle de mange flotte og spændende dyr inklusiv dinosaurerne samt solde lidt i Zooshoppen.

Da vi kørte fra Aalborg Zoo, satte vi kursen mod Kattegat, dermed kom vi både forbi indkørelsen til Mou, hvor et lejet sommerhus var vores faste base i fire dage i august 2007, og Egense, hvor et lejet sommerhus var vores faste base i syv dage i juni 2011, Mulbjerge og Tofte Tårnet. Vi nåede også at handle lidt ind hos Aldi i Hadsund, så vi havde lidt ekstra proviant til turen, før vi igen blev "nødt til" at krydse Randers Fjord, hvilket skete med Udbyhøj Kabelfærge, der er Danmarks eneste af slagsen, hvilket vores lille bil nu ikke var særligt imponeret over, så den kunne heller ikke forstå, hvorfor vi begge to skulle fotografere den omtale færge, før vi kørte videre i retning mod Ebeltoft.

Lige før vi nåede til Ebeltoft by, holdt vi en kort pause, imens vi gik en lille bitte tur langs med standen, så Piv kunne se, hvor stor Ebeltoft Vig …

2014/06/16/1904.jpg

… er, han var for øvrigt lige ved at blive væk fra os i det høje græs, og vi kunne fotografere Solens begyndende nedgang …

2014/06/16/1905.jpg

… og Ebeltoft Vig samt Kattegat.

Da vi nåede til Ebeltoft, handlede vi lidt ind hos Netto, før vi kørte til det lejede sommerhus, hvor vi hjalpes ad med at pakke de nyindkøbte madvarer ud samt putte dem på plads.

Imens min Skat tilberedte vores aftensmad, nåede jeg at tale i mobiltelefon med Poul, sætte vore kameraers batterier til opladning samt dække spisebordet, så vi kunne sidde ved det, imens vi nød aftens menu.

Derefter nåede min Skat at tjekke mail og netbark, imens jeg ryddede til side samt vaskede op og imens jeg har skrevet dette lille indlæg på min blog, har min Skat nået at tørre af samt stille på plads, hvilket vil sige, at tingene blev anbragt på køkkenbordet og nu vil vi begge to gå i seng.