Arkiver

Flot trafikadfærd


Hverdagen.

Vi har lige fået ændret ved krydset imellem Køgevej, Roskildevænget og Stenkrogen, så det nu er blevet udvidet med to fodgængerovergange, to svingbanen samt udstyret med lysregulering, hvilket i den grad var hårdt tiltrængt, men så er det, at jeg under mig over, hvorfor mine medmennesker ikke overholder selv de allermest simple trafikregler altså dem de burde havde haft lært allerede imens de gik i folkeskolens helt små klasser.

Jeg har lige haft fornøjelsen af at stå ved Jan & Bo´s Lystfiskershop altså ud for Roskildevænget nummer 2 i cirka ti minutters tid i tidsrummet fra klokken cirka 14:05 til klokken cirka 14:15, imens jeg ventede på min Skat, da vi havde aftalt, at vi skulle mødes på den omtalte butiks parkeringsplads og i det korte tidsrum nåede jeg at opleve …

… en knallertlist, der kom kørende ad Roskildevænget i retning mod Køgevej, der på trods af, der var rødt lys i vedkommen retning, alligevel drejede til højre ad Køgevej.

… to cykelister, der kom kørende ad Roskildevænget, krydsede Køgevej cyklende i fodgængerovergangen samt forsatte ad Stenkrogen.

… tre cykelister, der mente, at det er fuldt ud lovligt at cykle imod færdselsretningen, når bare man sørger for at gøre det på fortovet.

… fire cykelister, der kom kørende ad Roskildevænget i retning mod Køgevej, der på trods af der var rødt lys i deres retning, alligevel drejede til højre ad Køgevej. Det skal dog så lige nævnes, at de to af dem gjorde det på fortorvet, hvilket det vel egentlig ikke blev bedre kørt af.

… fem fodgænger, der krydsede Roskildevænget via fodgængerovergangen selv om der egentlig var rødt lys i deres retning.

Selvfølgelig er det alt for meget at forlange, at man bare en enkelt dag i et par tre times tid midt på eftermiddagen anbringer en færdselsbetjent i et ironi slået til så lille og næsten ikke benyttet trafikkryds ironi slået fra, men i det tidsrum, jeg betragtede trafikken i det omtalte trafikkryds, var det jo lige før, at han havde kunne tjene sin egen dagsløn, hvis han havde udskrevet en bøde til hver af dem, der ikke overholdte selv de allermest simple trafikregler, altså dem de burde havde haft lært allerede imens de gik i folkeskolens helt små klasser, og så længe de kan gøre det fuldstændigt konsekventsfrit, så forsætter de jo desværre med at gøre det.