Arkiver

Do They Know It's Christmas ?


Hverdagen.

Desværre er min Skat og jeg lige for tiden ikke i stand til at høre musik, da både vores CD-afspiller og vores grammofon er utilgængelige på grund af alt det, der normalt bor i vores soveværelse, men som lige for tiden ikke kan være der på grund af den igangværende helt store total renovering af det omtalte værelse, er stablet op i vores stue, men hvis vi havde mulighed for at høre musik, så ville et af nummerne lige for tiden være Band Aids "Do They Know It's Christmas ?".

"Do They Know It's Christmas ?" blev skrevet i 1984 af Bob Geldof fra The Boomtown Rats, der er mest kendt for deres store hit "I Don't Like Mondays" fra 1979, og Midge Ure fra Ultravox, der er mest kendt for deres store hit "Vienna" fra 1981, samt Visage, der er mest kendt for deres store hit "Fade to Grey" fra 1980, og sangen blev indspille en efterårsdag i 1984 samt udgivet den 28. november samme år. Så i dag kan sangen, der lige for tredje gang er blevet genindspillet af diverse store navne indenfor den engelske samt irske musikscene, fejre sin 30 års fødselsdag.

"Do They Know It's Christmas" er til dags dato den næstmest solgte single i England samt den mest solgt julesang i verden, da der blev solgt over en million eksemplarer af den alene i løbet af den allerførste uge efter dens udgivelse og ved udgangen af 1984 var der solgt over tre millioner eksemplarer af den.

Den eneste singler, der har solgt bedre end Band Aids "Do They Know It's Christmas" i England, er Elton Johns "Candle in the Wind 1997", da blev udgivet som kombineret hyldest til samt minde om prinses Diana af Wales efter hendes død den 31. august 1997.