Arkiver

Sommersolhverv


Hverdagen, Årets gang.

For 22 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Sommersolhverv, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

For en gangs skyld har jeg dog rettet i indlægget, før det blev postet, så det er de aktuelle oplysninger, man finder i det.

🙂

I dag er det Sommersolhverv og dermed er det årets længste dag, for de kommer simpelthen ikke i en større størrelse, hvis man altså tæller dem i timer, minutter og sekunder.

Sommersolhverv betyder, at det er i dag, Jordens omdrejningsakse hælder direkte ind på Solen, som på dette tidspunkt, hvilket vil sige klokken 11:14, passere det højeste punkt på sin årlige vandring hen over himlen.

Kort fortalt så er dagen i dag, hvor Solen stod op her i Roskilde klokken 4:28 og går ned igen klokken 22:00, med sine i alt 17 timer og 32 minutter årets længste dag, i hvert fald hvis man tæller ud fra, hvor længe vi i teorien kan nyde Solens livgivende varme skråler.

Det vil også sige, at fra i morgen af går det igen mod den mørkere og koldere tid, da dagene fra og med i morgen vil aftage med cirka tre minutter og 20 sekunder per dag, indtil vi når den 21. december, der er Vintersolhverv, og derfor begynder det allerede dagen efter igen at gå i den rigtigt retning mod den lysere og varmere tid.