Arkiver

Ved I godt …


Hverdagen, Årets gang.

… at det er tirsdag den 24. november 2020 i dag samt at det betyder, der så er lige præcist 30 dage til juleaften ?

Det er absolut ikke lige frem fordi, det som sådant er noget som på nogen som helst måde kan stresse mig det allermindste, for på nuværende tidspunkt af året har jeg allerede nået at få hæklet samtlige af de bløde hjemmefremstillede julegaver, jeg skal give væk i år, samt stort set samtlige af de mindst lige så bløde hjemmefremstillede julegaver, jeg skal give væk næste år. Dertil kommer, at jeg også allerede har fået købt næsten samtlige af de julegaver, min Skat og jeg i fællesskab, eller jeg helt alene skal give væk i år, for rent faktisk mangler vi ikke at købe en eneste af årets julegaver, da de allerede er blevet pakket ind samt afleveret, inklusiv dem til den amerikanske del af familien.

Dermed har jeg ikke skrevet, at jeg nok ikke kommer til at købe flere julegaver i år, for jeg har lige som på fornemmelsen, at jeg nok igen i år ikke kan modstå fristelsen og jeg dermed kommer til at købe et par tre små ekstra julegaver til manden i mit liv altså min elskede Skat.

Jeg har for øvrigt allerede nået at købe et par af de ting, min Skat skal have i både fødselsdagsgave og julegave af mig næste år, ligesom jeg også har nået at købe en lille ting til en god håndfuld af de mange andre personer, der skal have julegave af min Skat og mig i fællesskab eller mig helt alene næste år.

Jeg er for øvrigt allerede på nuværende tidspunkt rigtigt godt i gang med at købe alle de mange meget forskellige små og mindre ting, jeg skal bruge til næste års samt det efterfølgende års advents- samt pakkekalendergaver, og jeg har vel efterhånden også nået at få købt en lille bitte smule mere end det, de skal indeholde. Så de gaver skal stort set kun sorteres, pakkes ind og forsynes med det rigtigt datonummer. Rent faktisk har jeg allerede klaret indpakningen af både næste års og år 2022s pakkekalender til både min Skats tante samt hans ældste kusine. Så jeg kan hvis godt tillade mig at skrive, at jeg allerede er rigtigt godt i gang med de allerførste forberedelser til julen 2021 samt julen 2022.

Så er det, jeg tillader mig at undre mig ret så meget over, hvordan det egentligt kan være, at julen og dermed det at man, hvis man ellers har behov og lyst til det, skal give julegaver kan komme fuldstændigt totalt bag på så mange personer hvert eneste år, som det jo desværre rent faktisk er tilfældet, eller også så elsker alle disse personer måske i virkeligheden bare lige frem at jage samt stresse rundt i det så absolute allersidste øjeblik ved juletid ?

Hvilket er noget, jeg helt bestemt ikke selv gider at spilde min tid med, for juletiden skal jo gerne være hyggelig og man har ikke mulighed for at hygge sig, når man jager og stresser rundt.

Jeg mener, det er jo ikke lige frem sådant noget helt splinter nyt, at juleaften falder den 24. december, for det har den jo lige som gjort i lidt over 2.000 år også selv om det “kun” er cirka 1.000 år siden den daværende danske konge gjorde dannerene kristne eller rettere katolske, men allerede længe før indførelsen af den nye sydeuropæiske religion, der dyrker en mellemøstlig gud, fejrede man jul på vores breddegrader. Den gang var det så bare en fest for Solen i forbindelse med vintersolhvervet, og ved et simpelt kig i en hvilken som helt form for kalender så kan man rent faktisk finde ud af, at det er der altså heller ikke ændret på i år eller næste år eller året efter, så juleaften vil nok også fremover falde den 24. december eller i hvert fald lige så længe Danmark officielt er et kristen land og Solen eksistere.

Selvfølgelig er jeg udemærket godt klar over, at det desværre nok er de allerfærreste, der er i stand til at tænke lige så langt som for eksempel Heidi og mig, der allerede sidste år købte det julegavepapir, årets advents-, jule-, kalender- med mere gaver skal pakkes ind i, men ikke en gang den undskyldning kan jeg finde for alle dem, som påstår, at julen kommer fuldstændigt totalt bag på dem hvert eneste år.

For langt de fleste butikker med bare en lillebitte smule respekt for sine kunder og især for sig selv har sådant noget som gavebånd i forskellige farver, materialer samt tykkelser, julegavepapir, til-og-fra-kort, julekort, julepynt med meget mere på hylderne allerede i midten af oktober måned. For rent faktisk begynder langt de fleste af landets butikker traditionen tro at have størstedelen af alle de julerelaterede varer på hylderne fra starten af uge 42 – altså fra starten af skolernes efterårsferie.

Så derfor tillader jeg mig at mene, at det måske i virkeligheden bare er et simpelt spørgsmål om, at alle de personer, der hvert år noget så hårdnakket påstår, at julen er kommet fuldstændigt totalt bag på dem, bare sådant helt generelt bruger en mere end meget dårlig og faktisk ret så slidt undskyldning for at dække over deres egen manglede sans for at planlægge og evne til at tænke lidt længere fremad end til spisen af deres egen lille egoistiske næsetip ?

Dertil kommer, at hvis man forstå at sprede indkøbet af alle året mange advents-, jule- samt kalendergaver ud over hele året, så bliver det meget lettere af få samlet det helt rigtige antal gaver sammen og samtidigt med det så føles den økonomiske del af indkøbet af alle disse gaver heller ikke så slemt, da den bliver fordelt ud over hele året.

Så måske skulle alle disse personer i virkeligheden bare begynde at bruge deres energi samt tid på at forberede årets jul i stedet for at bruge den på at brokke sig over, at julen begynder alt for tidligt ?

For pudsigt nok så forholder det sig som reglen sådant, at lige præcist dem, der har haft allermest travlt med at beklage samt brokker sig over, at butikkerne starter med at sælge alle de julerelaterede varer alt simpelthen alt for tidligt, også er lige præcist dem, der beklager samt brokker sig over, at langt de fleste af alle de julerelaterede varer er udsolgt i langt de fleste af butikkerne, når de selv endeligt langt om længe klokken cirka fem minutter i lukketid den 23. december får taget sig sammen til at komme i gang med diverse af årets juleindkøb.