Arkiver

International Bamsedag


Hverdagen, Årets gang.

For 21 år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Den International Bamsedag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Den International Bamsedag. Det vil sige, det er den dag hvert eneste år, hvor alle verdens bamser samt øvrige kramme- og tøjdyr vil stå sammen i samlet flok for at kæmpe for en langt bedre samt betydelig bløder og kramme nusse venligt verden.

Så hvis du meget gerne vil være på rigtigt god både kramme-, nusse- og talefod med dit helt personlige kramme- eller tøjdyr, skal du nok huske, at give det et ekstra kærligt stort varmt kram samt knus i dag.

😉

Den Internationale Bamsedags dato er valgt, fordi den er den amerikanske præsident Theodore Roosevelts fødselsdag, da han blev født den 27. oktober 1858 og han døde den 6. januar 1919. Hans kælenavn var for øvrigt Teddy. Man fandt på dette kælenavn til ham efter en jagt i 1902, hvori Theodore Roosevelt deltog. Da han og de øvrige deltagere fangede en såret bjørn, nægtede Theodore Roosevelt at dræbe dyret, da han fandt det yderst usportsligt. Bagefter blev der tegnet flere tegninger af Theodore Roosevelt og den såret bjørn.

Den 15. februar 1903 udstillede Morris Michton og hans kone Rose Michton verdens to allerførste teddybjørne i deres butik i Brooklyn. De havde netop fået en skriftlig tilladelse af præsident Theodore Roosevelt til at kalde tøjdyrene for Teddybjørne. Derefter blev produktionen af disse teddybjørne sat i gang og i dag er der nok ikke ret mange, der ikke på et eller andet tidspunkt af deres liv har kaldt en plys- eller tøjbamse for en teddybjørn.

🙂

Så i dag kommer jeg nok ikke til at nå ret meget andet end at kramme samtlige af alle mine rigtigt mange skønne plyssede skildpadder samt ænder, så jeg kan holde mig rigtigt gode venner med dem alle som en i endnu et års tid.