Arkiver

I dag starter efteråret …


Hverdagen, Årets gang.

… i hvert fald ifølge kalenderen. For lige nu, hvor jeg sidder i vores soveværelse ved mit skrivebord foran min computer, imens jeg skriver dette lille indlæg på min blog og jeg ser ud ad vinduet, er der ikke lige frem noget, der minder om en efterårsmorgen udenfor. For selv om Solen endnu ikke er stået op, er himlen blå samt helt skyfri, udendørstemperaturen er lige nu plus cirka otte grader og vindens styrke er kun en meter i sekundet her i mit område af Roskilde, hvilket som sådant vel ikke har ret meget med efterår at gøre ?

Ellers kan vi så småt godt begynde at mærke, at efteråret, vinteren og dermed den mørke årstid er ved at være på vej samt at dagens længde efterhånden er aftaget med 3 timer og 40 minutter. For det er mørkt, når vi står op om morgen og vi er nødt til at have lyset tændt om morgen for ellers kan vi simpelthen ikke finde rundt i vores lejlighed. Dertil kommer, at klokken når at blive et godt stykke over 6:00, før vi så småt kan begynde at få øje på Solens allerførste meget spæde stråler og på dette tidspunkt af døgnet har min Skat og jeg for længst taget hul på dagens mange meget forskellige praktiske opgaver.

Naturen er også så småt begyndt at udskifte alle sommerens mange kønne grønne nuancer til en hel farvepalet i gule, orange, røde og brune af slagsen, og de allerførste visne blade er så småt begyndt at drysse ned fra buskede og træerne. Fuglene er også helt holdt op med deres glade morgensang og de fleste af årets plantepusser ude på altanen er så småt ved at takke af for i år.

På den anden side så er det jo ikke kun kedeligt samt sørgeligt, at det er ved at være efterår. For det betyder jo så også, at det snart er Halloween, og derefter er der ikke ret lang tid til det igen er jul samt nytårsaften. Så begynder et helt nyt år og inden længe begynder et helt nyt forår, der forhåbentlig bliver efterfulgt af et brag af en sommer, hvor Solen langt det meste af tiden vil bage fra en høj klar blå hel eller delvis skyfri himmel og dagtemperaturen vil ligge på den rigtige side altså den varme side af de 20 til 25 plus grader.