Arkiver

Så kom sommerdækkende på


Hverdagen.

Min Skat og jeg er så tilpas naive, at vi både håber samt tror på, at risikoen for frost, slud og sne endeligt langt om længe er helt overstået for denne gang.

Selvfølgeligt er vi begge to udemærket godt klar over, at der kan komme både slud og sne i slutningen af april måned samt starten af maj måned, det er i hvert fald set flere gange før, samtidigt med at temperaturen sangens kan nå ned til eller lige under frysepunktet i hvert fald om natten, men det bliver forhåbentlig nok ikke så slemt, at vi ikke kan klare at køre med sommerdæk, der for vores tilfælde rent faktisk er den slags dæk, som mange andre vil kalde for gode helårsdæk.

Så derfor gik min Skat i gang med at skifte bilens …

2020/04/26/1101.jpg

… vinterdæk ud med sommerdæk, og i år blev den lille opgave så klaret fire dage senere, end den blev klaret sidste år. Vi havde godt nok talt om, at vi skulle prøve på at nå det allerede i løbet af sidste weekenden, men der var så mange andre ting, vi også lige skulle nå, så vi aldrig fik nået at skifte dækkene på bilen.

Min Skat startede med at anbringe dunkkraften det helt rigtige sted …

2020/04/26/1102.jpg

… så bilen kunne løftes, før han løsnede møtrikkerne på bilens vinderdæk …

2020/04/26/1103.jpg

… så han kunne tage vinterdækket af og sætte sommerdækket på, samt spænde dets fire møtrikker, og dette skulle så bare lige gøres tre gange mere, derefter tjekkede min Skat om bilen have motorolie nok samt fyldt sprinklervæske på den, hvorefter han kørte over på tanken. hvor han puttede luft i de fire sommerdæk og da han kom tilbage, efterspændte han hjulenes møtrikker samt monterende hjulkapslerne og så var den opgave også vel overstået.

Så nu er vores lille bil blevet gjort klar til solskin samt sommer og lige nu har vi en meget “forkælet” lille bil, der summer af velvære, stående i sin garagen.