Arkiver

Nogle tanker om sommertid


Hverdagen, Årets gang.

På grund af hensyntagende til alle de miljøubeviste, der tilsyneladende ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at stå nogenlunde tidligt op om morgen samt gå i seng på et nogenlunde ordentligt tidspunkt om aften, gik vi i går over til sommertid.

Dermed er min Skat og jeg nu blevet tvunget til at bruge elektricitet en hele time mere per døgn end hvad vi ville have haft behov for at gøre det, hvis vi havde haft normaltid. Så i stedet for at spare penge kommer vi nu til at bruge flere penge med mindre vi altså vil gå rundt i en bælgravende mørk lejlighed om morgenen. Til gengæld kan vi så glæde os over, at det er lyst, når vi går i seng om aftenen samt i de første par timer vi sover om natten.

Nu er det ikke lige frem fordi, min Skat og jeg som sådant bruger meget elektricitet, men det er mere princippet i det, der gør mig harm. For reelt set, så bliver det, der ifølge de så kaldte meget kloge hoveder, der så bare ikke lige er helt så kloge endda, er en besparelse til en udgift, og miljømæssig så betyder det, at det på grund af en unaturlig tidsforskydning er lyst en times tid længere om aftenen, at der i en times tid mere per døgn vil blive holdt liv i diverse bål, grille, havefakler, myggelys, terrassevarmere med meget mere, hvilket igen betyder, at der vil blive sendt endnu mere CO2 op i vores luftrum, hvilket miljøet og den globale opvarmning jo har enormt godt af eller … ?

Så at vi går over til sommertid af hensyn til miljøet og økonomien er en direkte lodret løgn. Dertil kommer så alle de dyr, der i hvert fald i løbet af de første ugers tid med sommertid kommer til at lade livet, for der er jo ingen, der har fortalt dem, at der nu kommer biler på vejene en times tid tidligere om morgenen, så de dermed ikke kan krydse vejene, som de plejer uden at blive kørt ned, men nu koste det jo heller ikke noget at rydde op efter den slags og det koster jo slet ikke noget, hvis man skal have en jager eller en skytte til at lede efter et såret samt lidende dyr, der skal aflives eller … ?

Dertil kommer udgiften i forbindelse med omstilling af samtlige ure i forbindelse med overgangen til både sommertid og normalt tid, selvfølge gør man det derhjemme ganske gratis, for det koster jo kun spild af ens sparsommelige fritid, der kunne være blevet brugt på noget langt mere fornuftigt og hyggeligt, men hvor meget mon det ikke koster at skulle betale for alle dem, der skal omstille alle de offentlige ure, for de udfører vel næppe arbejdet ganske gratist eller … ?