Arkiver

Verden slukker lyset i aften, gør du også ?


Hverdagen.

Nej, det gør min Skat og jeg helt sikket ikke, for ingen af os har i modsætning til langt de fleste af vores medmennesker behov for at pleje en langt mere end dårlige samvittighed med hensyn til at passe på miljøet og dermed den verden, vi lever i.

Jeg mener, at det er langt vigtigere at handle, leve og tænke miljøbevist i det daglige end at gøre en lillebitte total ubrugelig indsat i en enkel times tid en gang om året. Noget så simpelt som langt de fleste slet ikke kan finde ud af.

Jeg er nemlig af den opfattelse, at langt de fleste af dem, der hopper med på denne ide i aften, er de samme personer, der mener, at de er noget så miljøbeviste og gode af sig, fordi de har klasket et “Reklamer nej tak” skilt på deres postkasse, men hvis de skal bevæge sig bare 100 meter for at handle ind, så skal det foregå i bil, fordi de ikke kan magte at gå så langt og da slet ikke at bære deres nyindkøbte varer så langt !

Når det glæder miljøet, så skal man tænke globalt og handle lokalt. Lange de fleste gør dog det stik modsatte, for de tænker lokalt, da deres tankevirksomhed ikke rækker længere end til spidsen af deres egen lille egoistiske næsetip, til gengæld sørger de så for at svine globalt.

Hvis man for eksempel begynder at regne lidt på, hvor meget CO2, der er blevet brugt på at gøre reklame for denne happing og man så sammenligner det med den mængde CO2, der bliver sparet ved at nogle slukker det elektriske lys og tænder stearinlys, som også udleder CO2 og endda rigtigt meget, i stedet for i aften, så er jeg bange for, at resultatet giver et meget højt negativt tal på bundlinjen.

For ifølge en undersøgelse, der blev foretaget af det nu nedlagte Informations- center for Miljø og Sundhed, vil de danskere, der deltager i lyseslukker-kam- pagnen i aften, udlede mere CO2 end normalt. Af den simple grund at et stearinlys udleder 31 gram CO2 i timen, hvilket er fire gram mere end en 50 watts pære udleder på den samme tid.

Dertil kommer, at et gennemsnitlig stearinlys som for eksempel et så kaldt antiklys udleder 300 milliarder miljø- og sundhedsfarlige partikler per time, hvilket er 7,5 gange mere, end den tætte myldretidstrafik på en af landets allermest befærdede gader nemlig H.C. Andersens Boulevard i København udleder på det sammen tidsrum.

Dertil kommer, at min Skat og jeg hele året rundt ikke belaster miljøet samt vores økonomi ved for eksempel at bruge skyllemiddel, der kun gavner producenternes bankkonto, tørre tøj i en tørretumbler, da jeg til al held ikke er så metal tung i badelen ( læs: doven ), at jeg ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at tørre det nyvasket tøj på et tørrestiv, samt at ingen af os til al held er så metale tunge i badelen ( læs: dovne ), at vi ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at klare opvasken manuelt.

End videre så bliver alt vores affald sorteret samt afskaffe korrekt og jeg nægter at få vores varer pakket ind en af de så kaldte gratis plastikposer lige som vi aldrig køber bæreposer, da vi foretrækker at bære vores varer hjem i vores stofnet, der efterhånden har et sted imellem femte og tyve år på bagen og som kan genbruges i stort set det uendelige.

Man kan læse mere om happingen på Earth Hour og www.wwf.dk.