Arkiver

Den Internationale Krammedag


Hverdagen, Årets gang.

“Kram mig !”

“Vil du ikke nok give mig et kram !”

“Og gerne et af de helt store varme af slagsen !”

Sådant siger den allermindste af de snemænd …

2020/01/21/0101.jpg

… der normalt står under vores juletræ. Så hver gang min Skat og jeg kommer forbi den lille krammeønskede størrelse, så opfylder vi hans ønske samtidigt med vi jo så får et kram af ham.

Det er der også helt vildt skønt at få et kram og især hvis det bliver givet af en, man holde af. Så måske skulle vi allesammen i anledning af, det er Den Internationale Krammedag i dag, giver alle dem, vi holder af, et ekstra stort varmt kram.

Den Internationale Krammedag blev opfundet i midten af 1980erne af den amerikanske præst Kevin Zaborney fra Clio i Michigan, da han gerne ville gøre en indsats for, at hans hæmmede landsmænd skal dele flere følelser offentligt og det håbede han på, Den Internationale Krammedag ville ændre på og det på trods af han egentligt selv troede, at hans idé ville mislykkes.

Kevin Zaborney lagde Den Internationale Krammedag den 21. januar, da det er sådant cirka rundt regnet lige midt i årets allerkoldeste og allermørkeste måned samt imellem alle festligheder i forbindelse med jul og nytår samt Alle Hjerternes dag og Sankt Valentine.

Den Internationale Krammedag var første gang medtaget i Chases Kalender i 1986, hvilket nok mest af alt skyldes, at en af Kevin Zaborneys venner er barnebarn af indehaveren af det forlag, der udgiver den.

Efterfølgende er den 21. januar blevet offentligt anerkendt som Den National Krammedag i hele USA og i løbet af de seneste år har blandt andre Bulgarien, Canada, England, Rusland samt Tyskland taget Den Internationale Krammedag til sig og forhåbentligt bliver den endnu mere udbredt rundt omkring i hele verden i løbet af de nærmeste år.

For selv om Den Internationale Krammedag er opfundet af en præst, så har den intet religiøst budskab, da dens eneste budskab er, at vi alle samme skal blive lidt bedre til at vise vores følelser samt kramme dem, vi holde af.