Arkiver

Den Internationale Badeandedag


Hverdagen, Ænder, Årets gang.

Hvis man lige som jeg elsker alle former for ænder og især hvis man holder af sin eller sine badeænder samt ænder til bad, så er det nok en rigtigt god ide at markere, at det i dag er Den Internationale Badeandedag.

Den Internationale Badeandedags dato blev den 13, januar, fordi det var den 13. januar 1970, at Ernie, der blev spillet af den amerikanske skuespiller Jim Henson, i fjernudsendelsen Sesame Street sang sin hyldest til sin elskede badeand.

Ingen ved, hvorfra de gule gummi badeænder stammer, men de allerførste af slagsen dukkede op i Amerika i slutningen af 1800-tallet, hvor der for alvor kom gang i produktionen af legetøj samt øvrige varer af gummi, men helt præcist hvornår de så elskede gummi badeænder blev opfundet samt hvem, der opfandt dem, ligger indtil videre hen i det uvisse.

I dag er badeænder ikke kun gule samt fremstillet af gummi, da de kan fås i stort set alle regnbuens mange skønne farver samt i andre former for materialer, og de er heller ikke længere et lille simpelt stykke legetøj, hvis primære målgrupper er babyer samt helt små børn, men elsket af alle aldersgrupper og især af voksne.

Rent faktisk har badeænderne formået at udvikle sig så meget, at de nu ikke kun findes i eller meget tæt på familiens badekar, men stort set alle de steder, hvor der findes mennesker, og i løbet af de seneste år er fænomenet kontoænder kommet til.

Meget kort skrevet er badeænderne gået fra at være et lille simpelt stykke babylegetøj til at være et yderst trendigt samleobjekt og i dag er badeænderne en yderst mangeartet flok med mange forskellige interesser samt meninger.
 
 
Bonusinformation …
I januar 1992 faldt en container med 29.000 gummi badeænder af et stort fragtskib i Stillehavet, hvorfra havstrømmene og vinden bragte dem op til Alaska, derfra forsatte flere af dem ad Beringstrædet og op til femte år senere afsluttede nogle af dem deres lange rejse på havstrømmene ved at gå i land på kystene i Arktisk, Australien, Indonesien samt Nord- og Sydamerikas, hvilket gav verdens forskere ny samt meget værdifuld viden om havstrømmene.