Arkiver

Poul Eremits dag


Hverdagen, Årets gang.

For tyve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Poul Eremits dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Poul Eremits dag, han blev født i år cirka 229 og han døde som 113 årig i år cirka 342. Han var for øvrigt ud af en rig kristen familie, der boede i den egyptiske by Theben.

På grund af kejser Decius grusomme kristenforfølgelser flygtede Poul Eremit som 22 årig ud i ørknen, hvor han levede de næste 90 år af sit liv som eneborer altså som eremit i en hule.

Ifølge legenden spiste Poul Eremit de første cirka tyve år af sin tid som eremit ude i ørken udelukkede palmernes frugter, men så begyndte en tam ravn pludseligt at bringe ham et halvt brød hver morgen, så han dermed fik lidt kostforandring.

Ifølge folkeovertroen i det gamle danske bondesamfund, så skal Solen allerhelst skinne i mindst så lang tid på Poul eremits dag, at en kælling med ti tommelfingre kan nå at sadle en hest, for så vil der være gode chancer for, at det bliver et godt vækstår.