Arkiver

Året der næsten er gået


Hverdagen, Håndarbejde, Oplevelser.

Imens min Skat og jeg spiste vores lækre nytårsaftens menu, talte vi lidt om alt det, vi har nået både i fællesskab samt hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og fremmest mindes vi alle de mange virkelige gode ture, vi har nået at være på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sommerferie, hvor vi i en uges tid udskiftede vores lille lejlighed i Roskilde med et stort lejet sommerhus i Ebeltoft. I løbet af de otte dage, vi befandt os på Djursland, nåede vi blandt andet at besøge Botaniskhave i Århus, Danfoss Universe, Den Gamle By i Århus, Ebeltofts bymidte, Ebeltofts Rådhus, Glasmuseet i Ebeltoft, Kattegat Centret, Nationalpark Mols Bjerge, Ree Park, Skandinavisk Dyrepark samt Tre Høje.

Før vores sommerferie på Djursland nåede vi blandt andet at besøge Boserup Skov, Den Internationale Racing Festival, Geologisk Museum, Odense Zoo, flere gåture i Skjoldungelandet, Zoologisk Museum, Zoologisk Have ved påsketid samt at deltage i en guide byvandring i Helsingør, hvor vi blandt andet besøgte Sankt Maria Klostret og Odd Fellow Logen.

Efter vores sommerferie på Djursland nåede vi at besøge Brede Værk, Dyrehaven, hvor vi så Kirsten Piils Kilde, Dyrehavs Bakken, Peter Lieps Hus samt Eremitage Slottet, Rabalderparken, Tivoli både til Halloween og jul, Zoologisk Have samt Zoologisk Museum.

Dertil kommer, at vi i løbet af sommeren nåede at deltage i otte spændende byvandringer i Roskildes centrum og at vi nåede at gå nogle virkelige lange samt hyggelige tur både omring Roskilde Fjord samt på tidligere klosterjord.

Dertil kommer, at vi lørdag den 20. oktober 2012 besøgte Forum, hvor vi så forestillingen Walking With Dinosaurs, der rent faktisk var mindst lige så god, som vi havde håbet på, det havde så bare været dejligt, hvis andre i salen havde opført sig noget mere normalt og dermed knap så egoistisk.

Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, vi har nået at opleve i løbet af hele indeværende år, og vi glæder os begge to til, at vi forhåbentligt får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til at gøre det på et eller andet tidspunk.

2008 blev året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående, og selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, der har vist sig at være langt mere end godt for både mit helbred samt mig og i stedet for at søge ud på arbejdsmarkedet igen, forblev jeg hjemmegående i hele indeværende år. Hvilket jeg for øvrigt regner med at være mindst de næste par tre år også, hvis vi ellers kan få vores økonomi til at hænge bare nogenlunde fornuftigt sammen med kun en indtægt.

Det har nu været skønt, at jeg i indeværende år ikke har skulle diskutere med hverken en uforstående arbejdsgiver eller diverse kollegaer, hvorvidt jeg rent faktisk har været berettiget til at blive hjemme både på grund at min svage højre ankel samt ømme højre hæl, min svimmelhed med mere.

Det er meget muligt, at jeg ikke har haft arbejde i år i hvert fald ikke lønnet arbejde, men til gengæld har min Skat været ved at knogler sig selv mere eller mindre halvt ihjel med alle de mange meget store arbejdsopgaver med meget korte deadline, han har haft i hele indeværende år. Derfor har det også været godt for os begge to, at jeg har været fuldtids hjemmegående. For så har jeg kunne tage mig af det meste af det huslige i løbet af arbejdsugerne, så vi har kunne bruge weekenderne til at hygge os sammen samt måske få nogle gode nogle på opleveren.

På grund af den store arbejdsbyrde, min Skat har lidt under i hele indeværende år, har han også mere eller mindre hele året været træt og uoplagt, når han endelig har kunnet holde fri, lige som han desværre har haft diverse småskavanker blandt andet et betændt øje.

Dog har vi trods alt været heldige, for det er jo ikke noget alvorligt og alle dem, der står os nærmest, har været og er raske samt sunde. Sådant noget vil jeg altså meget gerne have lov til at glæde mig over også selv om jeg kun alt for godt ved, at der meget hurtigt kan blive ændret på det.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft lidt mere overskud og dermed også lidt mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde og andre former for kreative udfoldelser… men jeg indrømmer hellere end gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2012 rent faktisk har nået at fremstille ikke mindre end 199 forskellige små og store ting, hvilket svarer til et totalt forbrug af 7.712,00 gram garn, 39,20 gram stof samt 604,00 gram øvrige materialer.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejdsprojekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, jeg har brugt til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

Nu er der stort set ikke ret meget mere end lidt under halvanden time tilbage af indeværende år og lige om lidt så tager vi hul på et helt nyt år, der forhåbentligt bliver et rigtigt godt et af slagsen.