Arkiver

Roskildes allermest julepyntet hus 2012


Hverdagen, Oplevelser.

Allerede den allerførste jul min Skat og jeg holdt sammen, blev vi enige om, at vi ville skabe vores helt egne juletraditioner. For ingen af os har bare så meget som bare en eneste juletradition eller for den sags skyld andre former for traditioner med hjemmefra, som vi gerne vil holde i live nok snare tvært imod.

Julen 2001, der for øvrigt også var den allerførste jul min Skat og jeg holdt samme, kørte vi for allerførste gang hen til Drosselvej nummer 15 for at se på, hvad der nok med rette kan kaldes for Roskildes allermeste julepyntet hus samt forhave, og lige siden har vi holdt fast ved, at det for os ikke er nogen rigtigt jul, hvis vi ikke har været forbi Drosselvej for at se årets juleudsmykning.

Da vi endnu ikke er nået forbi Drosselvej og dermed Roskildes allermeste julepyntet hus samt forhave i år og da det er så absolut allersidste chance i morgenaften, så umiddelbart lige efter vi have nydt aftens menu samt vi efterfølgende i fællesskab havde aflivet den medfølgende opvask, kørte vi hen til Drosselvej for at opleve, nyde og især fotografere både huset og forhaven …

2012/12/25/401.jpg

… da vi kørte via Klosterengen, nåede vi lige at køre forbi samt opleve, nyde og fotografere Roskildes nok allermest julepyntet forhave på vej til Drosselvej.

Nogen vil måske nok mene, at det her er alt for meget for meget samt at det er alt for amerikansk, men sådant har jeg det slet ikke. Jeg er tværtimod forbavset over, at der virkelig findes nogen, der har mod på at trodse de kedelige danske normer samt overskud til at pynte sit hus samt forhave så helt vildt flot og jeg tager dette hus med tilhørende forhave på lige præcist sammen måde, som når jeg går rundt i det julepyntet Tivoli … jeg lader min hele tiden overraske og jeg glædes ved synet.

🙂

I år er det så fjortende år, hvor familien, der bor i dette hus, har sørget for at juleglansen funkler med uformindsket elektrisk styrke på deres hjem samt i deres forhave og de har brugt cirka 75.000 pærer altså primært strømbesvarende diode- og LED-pærer. Det har taget dem sammen med en god håndfuld af deres familiemedlemmer samt venner cirka 250 timer at få det hele hængt op samt sat frem og det kommer til at tage dem cirka 50 timer at få det hele taget ned samt pakket væk.

2012/12/25/402.jpg

I bedet langs med hækken ind til naboen til venstre står en skøn blanding af diverse søde lysende dyr …

2012/12/25/403.jpg

… der er blandt andre isbjørne med og uden unger, pingviner samt rensdyr uden røde snuder.

Hele husets tag er pakket ind i et sandt lystæppe og i vinduerne, der vender ud mod vejen, står der forskellige mekaniske nisser …

2012/12/25/404.jpg

… på facaden hænger to megastore lysende snefnug samt et enkelt rundt lysende ophæng, hvis motiv i den grad er synonym med Roskilde. For de to nisser roer i et vikingeskib og deres røde huer samt skibets forstævn symbolisere Roskildes Domkirkes tre tårnes spir.

I forhaven er der bygget et podie …

2012/12/25/405.jpg

… og midt på podiet har selveste julemanden lagt til at sove efter en anstrengende nats arbejde …

2012/12/25/406.jpg

… lige midt imellem en blanding af søde både lysende samt ikke lysende figurer …

2012/12/25/407.jpg

… og rundt om podiet kører et lille lokomotiv, der trækker tre togvogne, der er fyldt med små glade nisser …

2012/12/25/408.jpg

Der er i allerhøjeste grad noget eventyrligt ved en så smukt pyntet lysende indkørsel samt carport som denne …

2012/12/25/409.jpg

… og ganske lige som alle de andre gange, min Skat og jeg har besøgt dette flotte julepyntet hus, så var der også i aften en hel del andre fra både nær samt fjern, der lige skulle forbi det og flere af dem havde ganske lige som os taget deres kamera samt mobiltelefon med. Så dette hus …

2012/12/25/410.jpg

… er nok Roskildes allermest fotograferet hus i hvert fald i løbet af december måned hvert år.

Igen i år kan det helt vildt flotte julepyntet hus samt den tilhørende forhave ses hver dag i perioden fra og med den 1. december frem til og med den 26. december, hvor lyset hver eftermiddag samt aften er tændt i tidsrummet fra klokken 16:00 og frem til klokken 22:00.

Tak skal I have, fordi I gider at gøre så meget ud af juleudsmykningen af jeres hus og forhave hvert år, så vi andre kan komme i det helt rigtigt julehumor, samt fordi I igen i år bruger den store opmærksomhed, jeres julepyntet hus og forhave får, til at samle penge ind til et velgørende formål, der i år er Scleroseforeningen.