Arkiver

Dårlig opførelse eller bare mangel på hjerneaktivitet ?


Hverdagen.

I dag er det lige præcist fire uger siden, min Skat og jeg så forestillingen Walking With Dinosaurs i Forum og jeg undrer mig stadigvæk over den dårlig opførelse eller var det bare mangler på simpel hjerneaktivitet, vi var vidner til den dag.

Bare som et eksempel så stod der på billetterne: "Foto/video/audioudstyr, flasker, dåser, mad, våben, fyrværkeri må ikke medbringes" og lige før forestillingen gik i gang, blev der via højtaleranlægget højlydt sagt: "Alle mobiltelefoner skal være slukket under hele forestillingen", men på trods af det så oplevede vi under hele forestillingen et sandt hav af lysglimt fra blitz, for selv om man ikke måtte have foto- og optagelsesudstyr med, så forhindrede det altså ikke en stor del af publikum i at fotografere samt optage under hele forestillingen.

Dørene blev åbnet en times tid før, forestillingen begyndte og lige så snart publikum havde fundet deres pladser, hvor forældrene anbragte deres børn, skyndte de sig her til baren, hvor der blev købt is, popkorn, slik samt især sodavand og lige så snart de kom tilbage til deres pladser, fik ungerne lov til at drikke og spise det købte, med det resultat at allerede kun fem minutter inde i forestillingens første ark begyndte en sand folkevandring af forældre, der skulle følge deres tissetrængende poder til det nærmeste toilet og selvfølgelig skulle de da på ingen som helst måde dukke sig, når de gik forbi nogen, eller for den sags skyld sige: "undskyld", når de gik ind i nogen, for folk kunne jo bare lade være med at sidde i vejen.

Jeg er udemærket godt klar over, at to gange fyrre minutter kan være lang tid enda meget lang tid for børn og især for små børn at sidde stille, men kunne det måske tænkes, at det ikke er alle de tilstedeværende, der synes, det er sjovt, at børn, der keder sig, løber råbende og skrigende rundt imellem rækkerne, foran scene og på trapperne under selve forestillingen ?

Kunne det måske tænkes, at man ikke har givet 395,00 kroner for at opleve en gang højråbende utilpassede børn i fri dressør ?

Her kommer så alle mine frygtelige mange fordomme samlet et sted … for ved siden af mig sad en mor altså en af dens slags kvinder, hvis hår i en yderest unaturlig farve var sat ved hjælp af adskillige stylingsprodukter, alle hendes ansigtstræk var spartlet helt ud ved hjælp af et tykt lag krigsmaling og for at dække over en mangelfuld hygiejne stankt hun langt væk af parfume. Det er meget muligt, at både hendes tøj, taske samt sko var af de helt rigtige hamrende dyre mærker, men det klædte hverken hinanden eller hende. Hun havde taget sit barn en dreng på cirka ti tolv år med og han var lige som sin mor iklædt det sidste nye skrig af sko samt tøj i de helt rigtige hamrende dyre mærker lige som han også var udstyret med det sidste nye skrig af et stykke multifunktionslegetøj, der var forklædt som en mobiltelefon.

Under hele forestillingen holdt den omtalte dreng begge sine hænder for sine ører, da lydstyrken på det, der foregik på scene, var alt for højt for hans små sarte ører, men det forhindrede ham altså slet ikke i lige ledelse under hele forestillingen løbende at kommentere alt simpelthen alt, der foregik på scene, så højt, at hans tale rent faktisk overdøvede det, der foregik på scene.

I pausen imellem forestillingens første og andet ark, gik den omtalte kvinde hen til baren, hvor hun købte cola, popkorn samt en stor pose slik til sig selv samt sit barn og i det, hun gik forbi min Skat og mig, tillod jeg mig at komme til at sige pænt højt: "Hvor dejligt, så er der måske håb om, at når han skal putte noget i hovedet, at vi andre så kan blive fri for at skulle hører på hans forstyrrende enetale under resten af forestillingen".

Sådant kom det desværre ikke til at gå, for da han tog imod plastikkruset med cola samt papbærret med popkorn, tabte han papbærret med popkorn, hvorved cirka halvdelen af dem faldt på gulvet og selvfølgelige samlede hverken han eller hans mor så meget så bare et eneste af disse popkorn op, for hvorfor skulle de dog det ?

Colaen blev drukket i en lang sluk, der blev efterfulgt af en kæmpe bøvs, hvorefter han gik i gang med at tømme den fyldte slikpose. På et tidspunk fik han så noget i munden, han ikke kunne lide, hvortil hans mor sagde: "Så spyt det ud samt smid det på gulvet, der ligge allerede så meget ulækkert i forvejen, da Forums personale tilsyneladende ikke har lært at gøre rent !".

Da min Skat og jeg forlod Forum, var bænkene, gulvet og trapperne i hele salen fyldt med en god bladning af pap- og plastikbærer, popkorn, slik- og tyggegummipapir, sodavandssøer samt pap- og plastik emballage fra alle de mange ting, der var blevet købt i stedets souvenir shop, for hvorfor skulle man dog anbringe den slags i de opstillende affaldsspande ?

Det er meget muligt, at forældre i dag er meget stolte af deres børn ( læs: statussymboler ), men i stedet for at bruge så meget tid på at udstyre dem med alle de helt rigtige ting af de helt rigtige hamrende dyre mærker, skulle de altså meget heller bruge lidt tid på at lære dem, hvordan man opfører sig i det offentlige rum !

På den anden side når forældrene ikke selv ved, hvordan man skal opfører sig i det offentlige rum, er der ved lige som ikke ikke noget at sige til, at de ikke er i stand til at lære deres afkom, hvordan man skal opfører sig i det offentlig rum ?