Arkiver

Året der næsten er gået


Hverdagen, Håndarbejde, Oplevelser, Ænder.

Imens min Skat og jeg spiste vores lækre nytårsaftens menu, talte vi lidt om alt det, vi har nået både i fællesskab samt hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og fremmest mindes vi alle de mange virkelige gode ture, vi har nået at være på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sommerferie, hvor vi i en uges tid nåede at udskifte vores lille lejlighed i Roskilde med et lille lejet sommerhus i Egense ved Limfjorden. I løbet af de otte dage, vi befandt os i det nordjyske, nåede vi blandt andet at besøge Aalborg bymidte, Aalborg Marine Museum, Aalborg Tårnet, Aalborg Zoo, Ebeltofts bymidte, Hirtshals havn, Nordsø Oceariet, Randers Regnskov, Rebil Bakker, Ree Park, Thingbæk Kalkmine samt Toftetårnet.

Før vores sommerferie i det nordjyske nåede vi blandt andet at besøge Fortællefestivalen i Sagnlandet Lejre, hvor vi deltog i de to første af de tre dage, Hedeland, hvor vi deltog i en guidet bustur, Tivoli ved påsketid, Zoologisk Have ved påsketid, Zoologisk Museum, og efter vores sommerferie i det nordjyske nåede vi at besøge Botanisk Have, hvor vi blandt andet så en spændende særudstilling om hvaler, Den Hemmelige Have ved Dyrskuepladsen i Roskilde samt selv Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor vi så rally, Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, Hovedbanegården i København, hvor vi deltog i en guidet rundtur i forbindelse med dens 100 års fødselsdag, Kronborg, hvor vi deltog i en guidet tur, Odense Zoo, Sagnlandet Lejre, der var klædt i efterårets mange kønne gyldne farver og Tivoli både sidste på sommeren samt til Halloween og jul.

Dertil kommer, at vi i løbet af sommeren nåede at deltage i fem spændende byvandringer i Roskildes centrum og at vi nåede gå nogle virkelige lange samt hyggelige tur på Frederiksberg samt i København, imens vi via hvert sit kamera prøvede på at fange så mange af Elephant Paradens medlemmer som over hovedet taget muligt.

Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, vi har nået at opleve i løbet af hele indeværende år, og vi glæder os begge to til, at vi forhåbentligt får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til det i løbet af det nye år.

2011 blev året, hvor vi i februar måned fik udskifte vores faldstamme, lunerør i badeværelset samt alle lodrette vandrør, hvilket skete i ejerforeningens regi. I juli måned fik vi så udskifter vores altandøre samt vinduer, hvilket skete i vores eget regi. Begge dele kom desværre til at give en hel del besvær samt bøvl, men nu er det heldigvis vel overstået.

Før håndværkerne gik i gang i vores lejlighed i midten af februar måned, nåede jeg at pakke størstedelen af alle mine dejlige ænder inklusiv alle mine badeænder samt ænder til bad ned i diverse pap- samt plastikkasser og de er endnu ikke blevet pakket ud, da vi håber på, vi i nærmeste fremtid kan komme i gang med et nyt større projekt i vores lejlighed. Efter vi have fået udskiftet vores altandør samt vinduer, fik jeg for øvrigt syet gardiner til vores stue, hvilket har stået på min ønskeseddel over kreative projekter i lidt over syv og et halvt års tid.

2008 blev året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående, og selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, der har vist sig at være langt mere end godt for både mit helbred samt mig og i stedet for at søge ud på arbejdsmarkedet igen, forblev jeg hjemmegående i hele indeværende år. Hvilket jeg for øvrigt regner med at være mindst de næste par tre år også, hvis vi ellers kan få vores økonomi til at hænge bare nogenlunde fornuftigt sammen med kun en indtægt.

Det har nu været skønt, at jeg i indeværende år ikke har skulle diskutere med hverken en uforstående arbejdsgiver eller diverse kollegaer, hvorvidt jeg rent faktisk har været berettiget til at blive hjemme både på grund at min svage højre ankel samt ømme højre hæl, min svimmelhed med mere.

Det er meget muligt, at jeg ikke har haft arbejde i år i hvert fald ikke lønnet arbejde, men til gengæld har min Skat været ved at knogler sig selv mere eller mindre halvt ihjel med alle de mange meget store arbejdsopgaver med meget korte deadline, han har haft i hele indeværende år. Derfor har det også været godt for os begge to, at jeg har været fuldtids hjemmegående. For så har jeg kunne tage mig af det meste af det huslige i løbet af arbejdsugerne, så vi har kunne bruge weekendene til at hygge os sammen samt måske få nogle gode nogle på opleveren.

På grund af den store arbejdsbyrde, min Skat har lidt under i hele indeværende år, har han også mere eller mindre hele året været træt og uoplagt, når han endelig har kunnet holde fri, lige som han desværre har haft diverse belastningsskader inklusiv en forstuvet ankel, der desværre stadigvæk plager ham.

Dog har vi trods alt været heldige, for det er jo ikke noget alvorligt og alle dem, der står os nærmest, har været og er raske samt sunde. Sådant noget vil jeg altså meget gerne have lov til at glæde mig over også selv om jeg kun alt for godt ved, at der meget hurtigt kan blive ændret på det.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft lidt mere overskud og dermed også lidt mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde og andre former for kreative udfoldelser… men jeg indrømmer hellere end gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2011 rent faktisk har nået at fremstille ikke mindre end 199 forskellige små og store ting, hvilket svarer til et totalt forbrug af 5.487,00 gram garn, 1.215,00 gram stof samt 107,20 gram øvrige materialer.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejdsprojekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, jeg har brugt til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

Nu er der stort set ikke ret mange minutter tilbage af indeværende år og lige om lidt så tager vi hul på et helt nyt år, der forhåbentligt bliver et rigtigt godt et af slagsen.