Arkiver

Ved I godt …


Hverdagen.

… at det er den 24. november i dag samt at det betyder, der så er lige præcist 30 dage til juleaften ?

Det er absolut bestem ikke fordi, det som sådant er noget som på nogen som helst måde kan stresse mig det allermindste. For på nuværende tidspunkt af året har jeg allerede nået at få hæklet samtlige af de bløde hjemmefremstillede julegaver, jeg skal give væk i år, samt stort set samtlige af de mindst lige så bløde hjemmefremstillede julegaver, jeg skal give væk næste år. Ligesom jeg allerede har fået købt samtlige af de julegaver, min Skat og jeg i fællesskab samt jeg helt skal give væk i år.

Dermed har jeg ikke skrevet, at jeg ikke kommer til at købe flere julegaver i år, for jeg har lige som på fornemmelsen, at jeg nok igen i år ikke kan modstå fristelsen og jeg dermed kommer et at købe et par tre små ekstra julegaver til de to mænd ( læs: min Skat og min storebror ) i mit liv.

Jeg har for øvrigt allerede nået at købe et par af de ting, min Skat skal have i julegave af mig næste år, ligesom jeg også har nået at købe en lille ting til en god håndfuld af de andre personer, der skal have julegave af min Skat og mig i fællesskab eller mig helt alene næste år.

Jeg har for øvrigt også nået at få afleveret eller afsendt samtlige af de julegaver, min Skat og jeg i fællesskab samt jeg helt alene skal give væk i år, altså lige bort set fra de to pakker, der skal til USA, men de bliver sendt af sted i starten af næse uge, hvis alt går, som jeg håber på samt som jeg har planlagt.

Med hensyn til de fire adventskalender samt de seks pakkekalender, min Skat og jeg i fællesskab samt jeg helt alene skal give væk i år, så mangler jeg på nuværende tidspunkt kun at aflevere eller afsende pakkekalenderen til Wivi. Det havde godt nok været meningen, at hun skulle have haft besøgt mig i går, men det blev aflyst på grund af snevejret, men mod ikke vi på en eller anden måde nok skal nå at ses inden den 1. december.

Jeg er for øvrigt allerede på nuværende tidspunkt rigtigt godt i gang med at købe alle de mange meget forskellige små og mindre ting, jeg skal bruge til næste års adventkalendere samt pakkekalendere, og jeg har vel efterhåndens også nået at få købt en lille smule mere end det, de skal indeholde. Så de gaver skal stort set kun sorteres, pakkes ind og forsynes med det rigtigt datonummer. Så jeg kan hvis godt tillade mig at skrive, at jeg allerede er rigtigt godt i gang med de allerførste forberedelser til julen 2011.

🙂

Så er det, jeg tillader mig at undre mig ret så meget over … hvordan det egentligt kan være, at julen og dermed det at man, hvis man ellers har behov og lyst til det, skal give julegaver kan komme fuldstændigt totalt bag på så mange personer hvert eneste år, som det jo desværre rent faktisk er tilfældet, eller også så elsker alle disse personer måske i virkeligheden bare lige frem at stresse rundt i det så absolute allersidste øjeblik ved juletid ?

Jeg mener … det er jo ikke lige frem sådant noget helt splinter nyt, at juleaften falder den 24. december. For det har den lige som gjort i lidt over 2.000 år også selv om det "kun" er cirka 1.000 år siden den daværende dansk konge gjorde dannerene kristne, men allerede længe før indførelsen af den nye religion, fejrede man jul på vores bredegrader. Den gang var det så bare en fest for solen i forbindelse med vintersolhvervet, og ved et simpelt kig i en hvilken som helt form for kalender så kan man rent faktisk finde ud af, at det er der altså heller ikke ændret på i år eller næste år eller året efter, der vil juleaften også falde den 24. december.

Selvfølgelig er jeg udemærket godt klar over, at det desvære nok er de allerfærreste, der er i stand til at tænke lige så langt som for eksempel Heidi og mig, der allerede sidste år købte det julegavepapir, årets adventsgaver, julegaver, kalendergaver med mere skal pakkes ind i, men ikke en gang den undskyldning kan jeg finde for alle dem, som påstår, at julen kommer fuldstændigt totalt bag på dem hvert eneste år.

For langt de fleste butikker med bare en lillebitte smule respekt for sine kunder og især for sig selv har sådant noget som gavebånd i forskellige farver, materialer samt tykkelser, julegavepapir, til-og-fra-kort, julekort, julepynt med meget mere på hylderne allerede i midten af oktober måned. For rent faktisk begynder langt de fleste af landets butikker traditionen tro at have størstedelen af de julerelaterede varer på hylderne fra starten af uge 42 – altså fra starten af skolernes efterårsferie.

Så derfor tillader jeg mig at mene … at det måske i virkeligheden bare er et spørgsmål om, at de folk, der hvert år noget så hårdnakket påstår, at julen er kommet fuldstændigt totalt bag på dem, bare sådant generelt bruger en mere end dårlig og faktisk ret så slidt undskyldning for at dække over deres egen manglede sans for at planlægge og tænke lidt længere fremad end til spisen af deres egen lille egoistiske næsetip ?

Dertil kommer, at hvis man forstå at sprede indkøbet af adventsgaver, kalendergaver samt julegaver ud over hele året, så bliver det meget lettere af få samlet det helt rigtige antal gaver sammen og samtidigt med det så føles den økonomiske del af indkøbet af alle disse gaver ikke så slemt, da den bliver fordelt ud over hele året.

Så måske skulle alle disse personer i virkeligheden bare begynde at bruge deres energi samt tid på at forberede årets jul i stedet for at bruge den på at brokke sig over, at julen begynder alt for tidligt ?